İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, Çaycuma-Filyos Karayolu´nun asfalt dökülmesinin ardında çöktüğünü belirten Çaycuma Saadet Parti´si İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir´in ´çöken yolun hesabını soracağız´ sözlerine cevap verdi.Terzi, kimsenin yapılan çalışmalar üzerinden şov yapmamasını ve yolun kestirme olması için ırmağın doldurulduğunu herkesin bildiğini ve çökmelerin normal olduğunu savurdu.
İl Özel İdare Yol Şube Müdürü Mehmet Kokulu´da Başkan Terzi´yle aynı görüşte olduğunu ve ´Eylemler yaparak henüz kendini bulmamış bir yolda kusur aramak hata olur´ dedi.
Yol çalışmaların tekrar başlayacağını belirten Başkanı Terzi,"Havaalanına iniş çıkışların rahat sağlanabilmesi için Bostancı Dağı tıraşlandı ve tıraşlanan bölgenin hafriyatını alan olmadığı için ırmağa dolduruldu. Dolgu bölgesindeki taşlarda tam olarak yerine oturmadığından yağmurda çatlaklar oluştu. Bu yol dolgu olduğundan çatlaması çok normal. Kimse bu iş üzerinde şov yapmasın. Burada tekrar çalışma yapılacak. Eylem yaparak olay çıkartmalarına da gerek yoktu. Yol kestirme olsun diye ırmağın doldurduğumuzu biliyorlardı" dedi.

Kokulu: ´Kusur aramak hata olur´
İl Özel İdare Yol Şube Müdürü Mehmet Kokulu´da yolun karayollarına ait olduğunu ve çalışmaların sürdüğünü belirterek, kimsenin yolda kusur aramaması gerektiğini söyledi.
Çalışmalar üzerinde örneklerle bilgi veren Kokulu; "Bu yol karayollarına ait. Daha önce de çökmüştür. Bu çökmede çok doğal, burada karayollarının da suçu yok. Burada ırmağa dolgu yapılmıştı. Yağmurda da çatlaklıkların oluşması ve yolun çökmesi çok doğal. Havaalanı yapılırken alanın hafriyatı bu bölgeye doldurulup yol genişletilmesi yapılmıştı.
Bu yol dolgu olduğu için yağmurda da toprak zeminini bulmaya çalıştı. Eylemler yaparak henüz kendini bulmamış bir yolda kusur aramak hata olur. Bıraksın herkes bu işleri, şov yapmasınlar. Bunun öğreğini şu şekilde veriyim. Derin bir ameliyat geçirirsin.
Yaraların kapanmadan hareket ettiğinde zorlanır bir hale gelir, kimi zaman çatlaklar oluşur. Bu da öyle bir şey diyebiliriz" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi