Kastamonu'nun Tosya ilçesi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. Yıldönümü törenle kutlandı.
Törene Kaymakam Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Erkal Kocabıçak, İlçe Emniyet Müdürü Savaş İlgün, Askerlik Şubesi Komutanı Teğmen Ömer Can Gedik, AK Parti Tosya ilçe Başkanı Metin Ekşi, CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törenler çelenk sunumu, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Törede daha sonra Askerlik Şubesi Başkanı Per. Tğm. Ömer Can Gedik, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Teğmen Gedik konuşmasında, "Bugün Zaferler ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan Kahraman Ordumuzun kazandığı zaferlerden birinin Büyük Taarruz'un yıldönümüdür. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer aziz yurdumuza ve bağımsızlığımıza kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordu'sunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir" dedi.
Okul öğrencilerinin günün anlam ve önemini belirten şiir okumasıyla sona eren törenlerin ardından Kaymakam Yusuf Cıbır, beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul etti. Tebriklerin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar Tosya Asri Mezarlığı'nda bulunan şehitliği ziyaret ederek dua ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi