Kavaklık Mahallesi Çevre Güzelleştirme Okul ve Camii Yaptırma Yaşatma Derneği, Ahmet Bayar ve Mahalle sakinleri Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ı ziyaret etti.
Kavaklık Mahallesi sakinlerinden oluşan kalabalık heyet, Başkan Posbıyık´ı ziyaret ederek mahalleye yapılmasını istedikleri çalışmalar ve belediye tarafından gündemde olan projeler hakkında bilgi aldılar. Başkan Posbıyık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, &[#]8220;Kavaklık´ın içinden geçen Kabasakal Deresi ile ilgili girişimlerimiz sürüyor. Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurlar öncesi dereyi komple temizledik. Ancak, bu dere sizin de bildiğiniz gibi Devlet Su İşleri´nin sorumluluğunda. Bu dere üzerine bendler kurulmalı. Pençes Deresine yaptırdık faydasını gördük. Bu konuda girişimlerimiz oldu. Yetkililer 400 bin lira ödenek konduğu bize söyledi ama şuana kadar bir hareket yok. Bu konunun ısrarla takipçisiyiz. DSİ´nin aciliyetle harekete geçmesini bekliyoruz. O dere yatağı etrafında yaşayan vatandaşlarımız her yağmurda sel baskını korkusu yaşamaya mahkum ediliyor&[#]8221; dedi.
Başkan Posbıyık mahalle sakinlerinin yapımı süren spor salonu inşaatı çevresine park yapılması konusunda yaptıkları girişimi değerlendireceklerini belirterek, &[#]8220;O bölgenin bir kısmı otopark olarak ayrılmış vaziyette. Teknik ekip arkadaşlarımla o bölgede incelemelerde bulunayım. Daha sonra gerekli girişimlerimizi yapalım&[#]8221; diye konuştu.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Yeşiltepe-Kepez Karayolunda sürekli kazaların meydana geldiğini belirterek, &[#]8220;Bu konuda da girişimlerimizi yaptık. Burası karayollarının kontrolünde. Biz belediye olarak diyoruz ki, karayolu olma özelliğini kaybeden bu yolu bize verin biz gerekli düzenlemeleri ve kontrolü yapalım. Bu yolda meydana gelen kazaları önlemenin tek yolu; Plajlar mevkiinden-OSB ve Zonguldak yoluna çıkan çevre yolunun biran evvel yapılması. Bunun başka çaresi yok. Bildiğiniz gibi; belediye olarak krizlerin de yaşandığı dönemde Ömerli Mahallesi´nde Kaynarca Toplu Konutlarında 700 dairelik konut yaptık. TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu bölgede 116 bin metrekarelik arsa üretmiştik bu arsaya TOKİ ile işbirliği yaparak 665 daire yapmayı planlıyoruz. Bu dairelerin yüzde 25´ini belediye alacak. Yol, su, kanalizasyon, doğalgaz, ulaşım gibi altyapısı hazır olan bu bölgeye TOKİ tarafından, ilköğretim okulu, cami, market, sağlık ocağı gibi sosyal yaşam alanları yapılacak. Bu çalışma ile ilgili olarak teknik arkadaşlarımız Ankara´da çalışmalarını sürdürüyor&[#]8221; dedi.
Mahalle sakinleri Başkan Posbıyık´a gösterdiği yakın ilgi ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi