Türk Kızılayı Derneği, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan Demokrasi Nöbetleri’nde kurdukları çadırlarda nöbete katılan vatandaşlara ikramda bulunan ve destek veren hayırseverlere Teşekkür Belgesi takdim etti. Yaman Restoran’ta düzenlenen programa; Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin, AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, AKP Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, TSO Başkanı Metin Demir, İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, DYP Zonguldak eski Milletvekili Ali Uzun, Elvanpazarcık Belde Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, daire müdürleri, İş adamları, Siyasi partilerin eski ve yeni temsilcileri ve hayırsever iş adamları katıldı.

“FET֒CÜLER KURBAN KESMEK İÇİN ALDIĞI PARALARIN NEREYE GİTTİĞİ BELLİ DEĞİL”

Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, demokrasi nöbetine katılan tüm vatandaşlara ve kendilerine destekte bulunan hayırsever iş adamlarına teşekkür etti. Yapılan hesaplara göre bir kurban vekaletinin 740 TL’den aşağı olamayacağını vurgulayan Aygün, geçmişte çok ucuz rakamlara alınan kurban vekaletlerinin bir çoğunun kesilmediğini FET֒cülerin kurban kesmek adına aldığı paraların nereye gittiğinin belli olmadığını söyledi. Aygün yaptığı açıklamada kendilerinin aldığı kurban vekaletlerinin tamamının makbuz karşılığında olduğunu ve alınan vekaletlerin kavurma haline getirilip ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtıldığını ifade ederek, “Hepinizin bildiği gibi Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da ilk günden son güne kadar çadırımızda gönüllülerimizle birlikte sabah ezanına kadar demokrasi alanı terk etmedik. Yağmur yağdı oradaydık, ıslandık bayraklarımızı salladık. Yağmur hiç yokmuş gibi hiç kımıldamadan orada hep beraber izledik. Oradaki o vatandaşlarımızdan Allah razı olsun diliyorum. Bugün burada Türk Kızılayı’na 1 ay boyunca destek veren Zonguldaklı iş adamlarımıza, hayırseverlerimize, halkımıza ikramlarımızı karşılayan 26’ya yakın hayırseverimize teşekkür belgesi hazırladık. Kendilerine burada teşekkür belgeleri sunacağız. Ayrıca önümüzde Kurban Bayramı yaklaşıyor. Türkiye genelinde her yıl olduğu gibi bu yılda kurban vekaleti topluyoruz. Bizim bir iddiamız var. Biz vekaletle kurban vekaleti alıyoruz, kurbanlarımız da kavurma olarak yapılıyor ve halkımıza dağıtıyoruz. Biz makbuz karşılığı yapıyoruz. FET֒cülerin topladığı kurbanların nereye gittiği bile belli değil. 740 TL’ye kurban vekaleti alacağız ve makbuz karşılığında alacağımız bu kurbanlarımızı kestikten sonra ihtiyacı olan ailelerimize dağıtacağız” şeklinde konuştu.

“ZONGULDAK HAK ARAMAYI FAZLASIYLA BİLEN BİR ŞEHİRDİR”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak’ın hak aramayı iyi bilen bir il olduğuna dikkat çekti. Makamların gelip geçidi olduğuna da dikkat çeken Ulupınar, “İyi bir kan bağışçısıyım. Herhalde 50 olmuştu. En son külliyede demokrasi nöbetinde de verdim. Ben şu an derneğin hem yönetimindeyim hem de üst kurul delegesiyim. Kızılay her yede. Bu bil gönül işi. Herhangi bir çıkar veya maaşı olmayan bir iş. İnsanların en hayırlısı insana hayrı olandır. Bölgemiz sıkıntıda ve ülkemizde bundan ister istemez etkileniyor. Şimdi daha çok Kızılay’a ihtiyacımız var. Zonguldak duyarlıdır. Zonguldak’ta STK sayısı çok fazladır ve Zonguldak hak aramayı fazlasıyla bilen bir şehirdir. Bu STK’ların en önemlilerinden biri de Kızılay’dır. Bu makamlar gelir geçer rabbim güzel hizmetler yapmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

“NE KADAR TEMİZLERSEK O KADAR GÜÇLENİRİZ”

Darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlara dikkat çeken AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “Türkiye’de ekonomi ve demokrasi geliştikçe STK’larda gelişiyor. Ben 1999 yılında depremde Çınarcık’taydım. Deprem oldu devlet temsilcileri oraya 2 gün sonra geldi. Bugün baktığımızda Türk Kızılayı bir afet olduğunda anında orada oluyor. Bir darbe atlattık, darbe girişimi atlattık. Darbe gecesi olduğu gibi sonrasında enteresan olaylar yaşandı. 80 milyon insan ölüm korkusunu atlattı. Devletin milletin kurumları şuan birleşti. Topraklarımızın dışında Suriye’de şuan bir olay yaşanıyor ve 15 Temmuz öncesi olsaydı bunu onu yapamazdık. Çünkü kurumlarımız küresel güçlerin elinde olan bir haldeydi. Devletçi milliyetçi az bir kurumumuz vardı ve onların da azınlıkta olduğu için sesi çıkmıyordu. Ama unutmayın ki arkadaşlarım ne kadar çok temizlersek o kadar güçleneceğiz. Devletin adaletine inanmamız lazım. Bizi ne darbe ne başka bir şey durduramaz” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından ise demokrasi mitinglerinde kendilerine destek veren hayırseverlere teşekkür belgeleri dağıtıldı.

Editör: Pusula Gazetesi