DP İl Başkanlığı Kongresi´nde, tek listeyle seçime gidilmesine rağmen yaşanan tartışmaları değerlendiren DP Eski İl Başkanı Turgut Hamzeçebi; "Herkesi kucaklayan bir listeyle partililerin karşısına çıkması lazımdı. Sanki aile şirketi gibi karı koca üst kurul delegesi olarak yazılanlar var. Bu tabiî ki partililerden tepki alacaktır" dedi. İlçe ve belde yönetimlerinden gelen tepkilerde de sahte imzaların olabileceği ileri sürüldü.


Demokrat Parti Eski İl Başkanı Turgut Hamzaçebi, geçtiğimiz hafta sonu yapılan DP´nin kongresi ile ilgili görüşlerini belirtti.


Kongrede çıkan tartışmadan son derece üzüntülü olduğunu ifade eden Turgut Hamzeçebi; Herkesi kucaklayan bir listeyle partililerin karşısına çıkması lazımdı. Sanki aile şirketi gibi karı koca üst kurul delegesi olarak yazılanlar var.


Abi kardeş yazılanlar var. Bu tabiî ki partililerden tepki alacaktır" dedi.


Eski İl Başkanı Turgut Hamzaçebi açıklamasına şöyle devam etti;


"Benim sadece dışarıdan takip etme şansım oldu. İnternetten takip ettiğim kadarıyla bir takım olaylar çıkmış. Tek aday olan bir yerde aday olan arkadaşın herkesi kucaklaması lazım.


Herkesi kucaklayan bir listeyle partililerin karşısına çıkması lazımdı.


Çünkü bu partinin eski il başkanları ve belediye başkanları var.


Sanki aile şirketi gibi karı koca üst kurul delegesi olarak yazılanlar var. Abi kardeş yazılanlar var. Bu tabiî ki partililerden tepki alacaktır.


Katılımda az olmuş ve oy kullanan sayısı az. Bir de tek aday olduğu halde kongre dilek ve temennilerde bazı arkadaşların konuşmalarını engellemişler. Kongreler konuşma yerleridir ve herkes istediği gibi konuşacaktır.


Aday olan arkadaş veya onu destekleyenlerde tahammüllü olup kongredeki eleştirileri dinleyeceklerdir.


Ona göre de kendilerine bir yön çizeceklerdir. Eğer konuşmalarını engellerlerse bu demokrasiye sığar ne de Demokrat Partiye sığan bir hadisedir.


O nedenle bana göre hoş bir kongre olmamış. Bende üzülerek takip ettim. Böyle olacağını da tahmin ediyordum.


Çünkü il yönetiminin haksızca görevden alınıp yerine yeni bir yönetim atanması ve akabinde de hemen kongreye gidilmesi şaibeli bir kongre olacağı kanaatini bana uyandırmıştı. Bunu da arkadaşlarımla paylaşmıştım.


Fakat ben istifa ettiğim ve il başkanlığını bıraktığım için fazla müdahil olma şansım olmadı. Zaten kongreye de katılmadım.


Partimizden ayrılmadık ama üzülerek takip ediyoruz. Kongrede yeni göreve gelen arkadaşlara başarılar diliyorum. Çünkü siyaset kolay bir iş değil.





Editör: Pusula Gazetesi