Ak Parti Genel Kongresi´nde 1240 oy alarak 50 kişilik Merkez Karar Yürütme Kurulu´na girmeyi başaran Alaplı Belediye Meclis Üyesi Emine Çift Ak Partililerin gururu oldu.



MKYK´ya girmeyi başaran Çift´in bu başarısından gurur duyan Zonguldak Ak Partililer, Çift´in azmi ve başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, yeni görevinde başarılar dilediler.



Uçar: ´Ak Parti için artı bir kazanımdır´


MKYK Üyesi seçilen Mine Çift´i tebrik eden ve Zonguldak için artı bir kazanımdır diyen Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, değerlendirmesinde şunları söyledi;


"Emine Çift bizim teşkilatımızın tabanından gelen bir arkadaşımızdır. Misyonumuza, vizyonumuza çok uyan ve teşkilat çalışmalarımızda çok aktif olan arkadaşlarımızdan bir tanesidir. Partimizin yapmış olduğu bütün etkinliklerde zaman zaman sunucu olarak, zaman zaman jüri üyesi olarak zaman zamanda kendisi yarışmacı olarak katıldı. Onlardan bir tanesi Hitabet Yarışması adı altında bir program düzenlemiştik. O programda da elemelerden sonra Genel Merkezde yapılan yarışmada Türkiye genelinde birinci oldu. Tabi burada Emine Hanım özellikle Sayın Başbakanın eşlerinin katılmış olduğu bu programda dikkati çekti. Emine Hanımın da hitabetle ilgili gerçekten bu yeteneği vardı. ARGE Başkanımız Reha Bey de daha önce Emine Hanım ile ilgili düşüncelerini daha önce paylaşmıştı. Yeni yapılanmanın içerisinde Emine Hanımın da olması konusunda Genel Başkan Yardımcılarımızın da özellikle Sayın Başbakanımıza düşüncelerini fikirlerini ilettiler. Bu vesileyle arkadaşımızı Merkez Karar Yürütme Kuruluna yazdı. Bu bizim için onur verici bir olay. Zonguldak´tan bir arkadaşımızın Merkez Karar Yürütme Kurulu´nda olması mutluluk verici.


Bizim desteğimiz de şöyle vardı; Sayın Başbakan´a illa bunu yönetime al adı altında değil de böyle yetenekli bir arkadaşımızın teşkilat içerisindeki bir takım aktivitelere katarak gündemde tuttuk. Onun dışında parti içindeki çalışmalarda her zaman kendisine söz vererek, böyle yetenekli arkadaş-larımızın aktif olmalarını sağlamaya çalıştık. Hitabet Yarışması da onun özelliklerinin önünü açtı. Bu vesileyle de Merkez Karar Yürütme Kurulu´na girmiş oldu. İnşallah Emine Hanım oradayken Zonguldak´tan diğer arkadaşlarımızın da görev alması için katkıda bulunacaktır. Çalışmalarımız daha güçlü olacaktır. Onun desteği ve yardımı olacaktır. Bir takım faaliyet-lerimizi daha güçlü bir şekilde yapacağız. Genel Merkezimizin dik-katini çekecek bir takım projelerimiz olacak. Biz uyum içerisinde çalışıyoruz. Bundan sonrada uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Emine Hanım bizim için artı bir kazanım oldu ve biz bundan dolayı gurur duyuyoruz.&[#]8221;


Dereli: ´MYK´da görmek istiyorum´


Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli, Emine Çift´in çok başarılı biri olduğunu ifade ederek, kendisini icra kurulunda da görmek istediğini söyledi. Başkan Dereli değerlendirmesine şöyle devam etti; "Bizim için gerçekten büyük bir onur oldu. Özellikle Kadın Kollarındayken Siyaset Kürsüsü´ndeki yarışmada birinci olması çok büyük bir etken oldu. Merkez Karar Yürütme Kurulu´na girmesinde yüzden 80 o yarışmanın etkisi vardır. Ben onu şimdi MYK´da görmek istiyorum. Şuanda Merkez Karar Yürütmede ama ben onu icra kurulunda da görmek istiyorum. Emine çok azimli biridir. Aldığı görevi yerine getirmede başarılı birisidir. O nedenle MYK´da değerlendirilmesini istiyorum. Halkla ilişkiler mezunu ve Halkla ilişkilerde değerlendirilmesini istiyorum. Vücut dilini çok iyi kullan-ması, vurguları onu öne çıkarttı. Başbakanımız da bunlara çok önem veriyor. Kısacası biz çok mutlu olduk. İlimiz içinde ayrı bir mutluluktur. O kadar kişinin içerisinde seçilmesi de gurur vericidir.&[#]8221;



Türkmen: ´MKYK´ya çok yakışıyor´


Emine Çift´i seçilmesinden dolayı tebrik eden Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen´in tepkisi ise; "Çok mutlu oldum. Kendisi oraya çok yakışıyor. Genel Merkezimizin ve Başbakanımızın takdirine şükran borcumuz vardır. Başarılar diliyorum. Zonguldak´ımıza ve partimize hayırlar getirmesini diliyorum" oldu.



Erdoğan: ´Zonguldak adına bir başarıdır´


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan Emine Çift´e başarılar diledi. Erdoğan konuşmasında;


"Biz kendisini tebrik ediyoruz ve başarılar diliyoruz. Daha önce eğitim çalışmaları yapılmıştı ve bunlar parti içinde akademik çalışmalardı. Türkiye hitabetindeki eğitim çalışmaları sonucunda birinci olmuştu. Tabiî ki bununda artısı değerlendirildi. Bayan arkadaşlarımızın bu şekilde başarılı olmalarından dolayı bizimde kendilerini oralarda görmek bir güzelliktir. Zonguldak adına da bir başarıdır. Kendisini kutluyoruz. Bahtı ve şansı açık olsun" dedi.



Editör: Pusula Gazetesi