Emine Çift, aldığı 1240 oyla Ak Parti Genel Kongresi´nde, 50 kişilik Merkez Karar Yürütme Kurulu&[#]8217;na girmeyi başardı. Çift, Ak Parti Zonguldak Teşkilatı&[#]8217;nın gururu oldu.
Ak Parti Genel Merkezi Kadın Kolları tarafından Türkiye çapında Kadın Kolları´na yönelik düzenlenen ´Siyaset Kürsüsü´nde Bende Varım´ yarışmasında da birinci olan Çift, hitabeti ve siyaset yapma isteği ile dikkat çekiyordu.
İl Başkanı Hamdi Uçar ile Ak Parti Milletvekilleri Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen ve Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli, Çift´i ilk tebrike den isimler oldu.
Pusula´nın sorularını değerlendiren Emine Çift; "Partimin büyük kongresinde Zonguldaklı olarak 50 kişinin içinden sıyrılıp 17. sırada yer almak benim için çok güzel bir duygu.
Bununla alakalı daha önce üst düzey değil ama katıldığım Siyaset Akademisi sonrasında böyle bir arzum vardı ve ifade etmiştim. Benim ifademle bunun ilgili makamlar ve Sayın Başbakanımız tarafından kabul görmesi önemliydi.
Tek başıma benim talep ediyor olmamın pek fazla önemi yok. Çok mutluyum.
Kurulduğundan bu yana emek verdiğim partimin içerisinde güzel yerlerde görev almak beni çok mutlu etti. Gençlik Kolları´nda bayrak hazırlayıp asarak başladığım siyasette, bu gün en üst düzeylerde olmak gurur verici. Çevremden de güzel destekler aldım.
Yaşadığım il adına herkes memnun. Genel Merkez´de Zonguldak´ın böyle bir takdir görmesi herkesin hoşuna gitti. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Bakanlarla
aynı listede
Kongrede 81 il başkanının ortak aday listesi olarak açıklanan ancak Başbakan Erdoğan tarafından son haline getirildiği ve onaylandığı bilinen liste şöyle sıralandı:
Abdulkadir Aksu, Agah Kafkas, Ahmet Davutoğlu, Edip Uğur, Ali Babacan, Asuman Erdoğan, Ayşe Böhürler, Ayşe Türkmenoğlu, Beşir Atalay, Bülent Arınç, Bülent Gedikli, Cemal Yılmaz Demir, Cemil Çiçek, Çiğdem Özkal, Mazhar Bağlı, Edibe Sözen, Ekrem Erdem, Emine Çift, Fatma Salman Kotan, Haluk İpek, Hasan Ali Çelik, Hayati Yazıcı, Hüseyin Çelik, Hüseyin Tanrıverdi, İdris Naim Şahin, Kürşad Tüzmen, Lale Ersoy, Lokman Ayva. Said Yazıcıoğlu, Mahir Ünal, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Oymak, Mutlu Alkan Kütüklüoğlu, Muzaffer Gülyurt, Necati Çetinkaya, Necdet Budak, Necla Hattapoğlu, Nükhet Hotar, Orhan Yeğin, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Reha Denemeç, Sadık Badak, Salih Kapusuz, Şükrü Ayalan, Sema Özdemir, Suat Kınıklıoğlu, Tevhit Karakaya, Zelkif Kazdal, Zeynep Karahan Uslu
Editör: Pusula Gazetesi