Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, toplu görüşmelerin sonlandırılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´a mektup gönderdiklerini bildirdi.
Aşkar, yaptığı basın açıklamasında, talep ve beklentilerinin çok altında teklif sunulması nedeniyle iyi niyet çabalarına rağmen görüşmelerin uzlaşmazlıkla sonuçlandığını belirtti.
Konfederasyonlarının bu yılki toplu görüşmelerde kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve grev hakkına sahip olması için talep ve tekliflerinin olduğunu anlatan Aşkar, şunları kaydetti:
´´Demokratik ve sendikal haklar başlığı altında yer verdiğimiz bu taleple birlikte, kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağının kaldırılması talebinin de dile getirdik. Bu taleplerimiz, ülkemizin demokratikleşme konusundaki ihtiyaçlarını da göz ederek toplu görüşme masasına getirilmiştir. Ancak taleplerimize olumsuz yanıt vermeyi başarı sayan işverenin duyarsızlığı ve inisiyatif almak konusundaki çekingenliği taleplerimizin karşılanmamasına gerekçe olmuştur. Bu amaçla sorunlarımızı bildirmek amacıyla yurt genelinde mektup gönderme eylemi yaptık.´´
Editör: Pusula Gazetesi