Araç muayene istasyonlarında bozuk para üstü alamamaktan kaynaklanan sorunun çözümü ile ilgili kurulan alt komisyonun ikinci toplantısı TBMM'de AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar&[#]8217;ın başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıya; TBMM Dilekçe Alt Komisyonu Başkanı olarak Özcan Ulupınar, Komisyon üyeleri Bursa Milletvekili Osman Mesten, Çanakkale Milletvekilli Bülent Öz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından Daire Başkanı Yılmaz Kılavuz ve Makine Mühendisi Ethem Haktanıyan, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Şube Müdürü Şule Bayram, TÜVTÜRK Genel Müdürü Kemal Ören ve TÜVTÜRK Genel Müdür Yardımcısı Emre Büyükkalfa kurum temsilcileri olarak katıldılar.

Ulupınar komisyon toplantısı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunlara değindi., &[#]8220;Dilekçe Komisyonumuza gelen başvurularda vatandaşlar, araç muayene istasyonlarında, ücretlerin nakit ve peşin alındığını; bu sebeple bazen bozuk para olmaması nedeniyle vatandaşa bozuk para üstünün verilemediğini, Türkiye&[#]8217;de trafiğe kayıtlı araç sayısının 20 milyonu aştığı düşünüldüğünde, söz konusu bozuk paraların toplamda önemli bir parasal büyüklüğe tekabül ettiğini ve bu parasal büyüklüğün de haksız bir kazanca dönüştüğünü belirterek, bu sorunun çözümü için çalışılmasın talep etmişlerdir. Bu kapsamda 1 Haziran 2016 tarihinde toplanan Dilekçe Komisyonu olarak ifade ettiğimiz konudaki şikayetler hakkında çalışma yapması için bir Alt Komisyon kurulmasına karar verdik ve komisyonun da takdiri ile başkanlığına ben getirildim. Bu toplantıda da Karabük&[#]8217; ten bir vatandaşımızın TÜVTÜRK hakkındaki şikâyetini gündeme aldık. Bununla ilgili olarak kurumların temsilcilerini dinledik ve çözüm önerilerini tartıştık. TÜVTÜRK temsilcileri, haklarında son zamanlarda bu konuda şikayet olmadığını ve para üstü konusunun KDV&[#]8217;den kaynaklandığını ve çözümün rakamı yuvarlamaktan geçtiğini ve mevzuat değişikliği yapılması gerektiğini söylediler. Bugünkü toplantıda konu ile ilgili olan bakanlık yetkililerini de dinledik ve çözüm önerilerini tartıştık."

Editör: Pusula Gazetesi