Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan 40 yaşındaki engelli S.C., 5 yıldır cinsel ilişkiye girme isteğini kabul etmediği, evde temizlik yapmadığı ve bulaşık yıkamadığı gerekçesiyle 31 yaşındaki eşi D.C.´den boşanmak için dava açtı.



Doğuştan sağ kolu felçli olan ve konuşma güçlüğü yaşayan S.C., 10 yıl önce Zonguldak Gümrük Müdürlüğü´nün lojmanlarında temizlik görevlisi olarak çalışırken, aynı cadde üzerinde bulunan Zonguldak Uzunmehmet İşitme Engelliler İlköğretim Okulu´nda memur olarak çalışan D.C. ile tanıştı. S.C. ve D.C. bir süre sonra evlendi. Daha sonra işten ayrılan çift, S.C.´nin 3 ayda bir aldığı 700 TL´lik engelli maaşıyla geçinirken, evlilikleri 5´inci yılda bozuldu. S.C., 5 yıldır cinsel ilişkiye girme isteğini kabul etmediği, evde temizlik ve yemek yapmadığı, bulaşık yıkamadığı gerekçesiyle 7 ay önce eşinden boşanmak için dava açtı.



Zonguldak 1. Aile Mahkemesi´ndeki boşanma davasının dün görülen 4´üncü duruşmasında S.C. ve D.C. hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen S.C.´nin yeğeni 32 yaşındaki Ersan Çakır, dayısı ile aynı apartmanda oturduklarını belirterek, "Dayım çocuklarının olmadığından dert yanıyordu. Yengem ev işlerini yapmıyor. Evde temizlik yok. Çoğu zaman annem ve diğer yakınları ev işlerini yapıyor. Yengem kendi ihtiyaçlarını karşılıyor, yemeğini yiyor fakat yediği şeyleri olduğu yere bırakıyor. Dayım yaklaşık 5 yıldır eşi ile sorunlar yaşadığını, birlikte olma teklifinin karısı tarafından kabul edilmediğini bana anlatıyordu" dedi.



Çakır´ın iddialarını kabul etmeyen D.C. ise boşanmak istemediğini söyledi. Mahkeme heyeti, zeka geriliği bulunduğu yönünde raporu olduğu belirtilen D.C. için, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´nden sağlık raporu alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.



Adliye çıkışında DHA muhabirinin sorusu üzerine, anne ve babasının ölümünden sonra 7 yaşında yetiştirme yurduna yerleştirildiğini ve yurtlarda büyüdüğünü belirten D.C., şöyle konuştu:



"10 yıl önce eşimle severek evlendik. Ama eşim geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı. Ben boşanmak istemiyorum. Çünkü kimsem yok. Mahkeme bizi boşarsa, devlet beni huzurevine yerleştirsin." D.C., cinsel ilişkiye girmediği iddiasıyla ilgili ise konuşmak istemediğini söyledi.


Editör: Pusula Gazetesi