Zonguldak Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu yönetimi, 2´inci sınıfta eğitim gören öğrenci sayısının artması üzerine, mevcut 3 sınıftan 12´şer öğrenciyi kura çekilişi ile yeni açtığı sınıfa aldı. 8 yaşındaki Selin Uslu, sınıfı ile birlikte öğretmeninin de değişmesi üzerine 1 haftadır okula gitmeyince, babası Murat Uslu, kızını okuldan soğuttuğu gerekçesiyle okul idaresini kentin en işlek caddesine astığı pankartla protesto etti.



Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu, yeni gelen nakillerle birlikte 2´inci sınıfta eğitim gören öğrenci sayısının artması üzerine 3 olan sınıf sayısını 4´e çıkardı. Eğitim dönemi başlamadan 4 gün önce okula davet edilen velilerin huzurunda 3 sınıftan 12´şer öğrenci kura çekilişi ile yeni açılan sınıfa kaydırıldı. Sınıfı ile birlikte geçen yılki sınıf öğretmeni de değişen Selin Uslu, ailesine kendi öğretmenini istediğini söyleyerek okula gitmemeye başladı.



Bir seyahat firmasında yazıhane sorumlusu olarak çalışan Murat Uslu, kızının eski sınıfında eğitime devam etmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Valiliğe dilekçe ile başvurdu. Ancak bir sonuç alamayan Murat Uslu, kızını okuldan soğuttuğu gerekçesiyle okul idaresini kentin en işlek caddesi Gazipaşa´ya astığı pankart ile protesto etti. İl Emniyet Müdürlüğü´nden gerekli izni alarak, "Keyfi yönetimiyle haksız kura çekimi yapan, 2. sınıf öğrencisini okuldan soğutan Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu idaresini protesto ediyoruz" yazılı pankart ile kızının okul formasını cadde üzerindeki bir ağaca asan Murat Uslu, "Kızım, sınıf öğretmeninin değiştirilmesi nedeniyle okula gitmiyor. Her gün, ´öğretmenimi istiyorum´ diyerek ağlıyor. Her geçen gün ders kaybı yaşıyor, okuldan soğuyor. Kızımın eski sınıfına iadesini istiyorum" dedi.



İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ise, okula yeni gelen öğrencilerle birlikte 2. sınıfta öğrenci sayısının 109´a çıktığını belirterek, "Sınıflarda öğrenci fazlalığı olunca, okul idaresi mevcut 3 sınıfı 4´e çıkarmış. Velilerin huzurunda kura çekilişi yapılarak 3 sınıftaki öğrencilerin bir kısmı yeni sınıfa alınmış. Sınıflardaki sayı da 30´un altına düşürülmüş. Amaç daha iyi ve verimli bir eğitim vermek. Velinin şikayeti de değerlendiriliyor" diye konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi