FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Düzce'de 162 kişinin tutuklandığı, 41 kişinin gözaltında olduğu ve 22 kişinin ise arandığı bildirildi.
Düzce'de 15 Temmuz tarihli darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında yapılan gözaltılar ve tutuklamalara ilişkin Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün tarafından yapılan açıklamada, operasyon kapsamında 162 zanlının tutuklandığı, 41 kişinin gözaltında olduğu, 22 kişinin aramasının devam edildiği ve 26 kişinin serbest bırakıldığı bildirildi. 18 zanlının da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, "15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbeye kalkışma girişimi sonrası "˜FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olma ve Anayasayı İhlal Etme' suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında 19 Ağustos 2016 tarihi itibari ile 103'ü kamu görevlisi, 23'ü iş adamı, 36'sı da diğer işlerle iştigal eden toplam 162 kişi tutuklanmıştır.
Yürütülen soruşturma kapsamında mevcut sayısal bilgiler ise şu şekildedir; gözaltında bulunan 41, tutuklu bulunan 162, itirazen serbest bırakılan 8, yakalama kararı bulunan 22, adli kontrolle serbest bırakılan 18'dir. Ayrıca bu konudaki soruşturmalara titizlikle devam edilmekte olduğu hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.
Editör: Pusula Gazetesi