Kastamonu'da FETÖ/PDY operasyonlarında asker ve polislerden oluşan 17 kişi gözaltına alınırken, adliyeye sevk edilen 7 kişiden 4'ü tutuklandı. Ayrıca İhsangazi Kaymakamı Ömer Faruk Yılmaz da açığa alındı.
Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 17 asker ve polis gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adli makamlara sevk edilen 7 asker ve polisten 3. Sınıf Emniyet Müdürü Sinan Gökler, Komiser Yardımcısı Cavit Sözen, polis memurları Veysel Kapçak ve Burak Gökmen tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ayrıca açığa alınan ve Kastamonu'da görev yapan, aralarında emniyet amiri ve komiserlerin de olduğu 10 emniyet mensubu daha gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenilirken, operasyonlarda son olarak İhsangazi Kaymakamı Ömer Faruk Yılmaz'ın da İçişleri Bakanlığı talimatıyla açığa alınarak hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Editör: Pusula Gazetesi