Doğu Karadeniz´in eski bir kültürü olan imece, Bartın´ın birçok köyünde her yıl geleneksel olarak sürdürülüyor. Fındık imecesi, odun taşıma imecesi, mısır toplama imecesi, arazi kazma imecesi, ev yapma imecesi gibi birçok imece köylerde yaşatılıyor. İmecelerde türküler ve maniler söyleniyor. Alibaş köyünde yapılan imeceye, Bartın Valisi İsa Küçük, Vali Yardımcısı Ali Akça, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, İl Genel Meclisi üyeleri ve çevre köy
ve kasabalardan birçok vatandaş katıldı. Türküler ve maniler imeceye renk kattı. Bartın Valisi İsa Küçük, tarıma önem verdiklerini belirterek "Köylü kadınlarımızın birbirleriyle olan yardımlaşması bizi çok mutlu ediyor. Bu tür geleneklerin sürdürülmesi çok önemli" dedi.
Ekonomik ve doğal felaketlerin sıkça yaşandığı eski Anadolu´da insanların bir arada yaşayabilmelerinin ve geleceğe umutla bakabilmelerinin bir aracı olan imece, daha çok ekim ve hasat mevsimlerinde insanların ürünlerini beraberce ekmeleri, beraberce toplamalarını amaçlıyor.
Editör: Pusula Gazetesi