''YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMALAR İHRAÇ KARARININ NE KADAR DOĞRU OLDUĞUNU GÖSTERDİ''

Disiplin kurulunun ne kadar doğru bir karar verdiğine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Uzun; ''Sayın Turan Demirtaş, aslında ben kendisine Turan amca diye hitap ederim. Kendisini de çokta sever, sayarım. Bana destan niteliğinde mektup yazmış. Beni niye hedef tahtasına oturttu, onu da anlamış değilim. Yapmış olduğu açıklamaları çok anlamsız buluyorum. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bu iş öyle bir havaya sokuldu ki sanki ben istediğimi kulağından tutup partiden attırıyorum gibi bir algı oluştu. Turan Demirtaş'ın ihraç olduğu olayda benim zaten bir alakam yok. Bunu Turan amcada çok iyi biliyor. Disiplin dilekçesinin kimden geldiğini, altında kimlerin imzası olduğunu çok iyi biliyor. İfadem alınmadan atıldım demiş. Bir kere disipline sevk edilen herkese disiplin kurulunca iadeyi taaddütlü mektup gider. O gün aynı şekilde disiplin kuruluna sevk edilen Turan amcayla birlikte iki kişi daha vardı. Onların ifadesi alındı. Bu mektup Turan amcaya da gittiği için gidip orada ifadesini vermesi gerekiyordu. Ben disiplin kurulu başkanı ile görüştüm. Üç kere ifadeye çağırdıklarını fakat kendisinin katılmadığını söylediler. Katılmayıp da beni partiden attılar gibi itamda bulunması doğru değil. Bu yaptığı açıklamalar da ihraç kararının ne kadar doğru olduğunu bir kere daha gösterdi'' şeklinde konuştu.

''BEN İHRAÇ KARARINI DESTEKLEDİM''

Disiplin Kurulunun vermiş olduğu kararı desteklediğini belirten Uzun; '' Evet ben ihraç kararını destekledim. Çünkü burada Turhan amcanın dediği gibi veya başkalarının iddia ettiği gibi Turhan amca doğruları konuşuyor, yanlışları konuşuyor mevzu bahis bu değil. Bir insanı ihraç etmeyle zaten susturamazsınız. Aksine daha fazla konuşturursunuz. Orada bir disiplin suçu işlemişti. Bunun gereğinin yapılması gerekiyordu. Bu konuda biz tepki almadık. Yeri gelmişken söyleyeyim Belediye Meclis Üyeleri ile ilgili benim göndermiş olduğum bir disiplin dilekçesi daha vardı. Bunu disiplin kuruluna ben ile yazıyorum bu yazıyı ilk gerekli görüş ise disiplin kuruluna sevk ediyor. İl disiplin kuruluda ne bize merkez İlçeye, ne de İle bağlıdır. Direk genel merkeze bağlıdır, bunu da herkes bilsin. Benim kimseye müdahale etme yetkim, hakkımda yoktur. Bu yazımıza da son işlenen suçta grup kararı olmadığı için şimdilik disipline sevk edilmesinde gerek görülmedi diye bana cevap geldi'' dedi.

''MEKTUBUN ARKASINDA KİMLER VAR BİLİYORUM''

Turhan Demirtaş'ın birilerin etkisinde kaldığını belirten Uzun; ''Turhan amca başkaların gazına çok geldi. Bu yazının arkasında başka isimler olduğunu da biliyorum. Keşke yüreği yetiyorsa bu açıklamaları onlar yapsaydı. Bu seviyesiz sözleri çok ağır konuşarak cevap verirdim ama Turhan amcanın yaşına hürmeten bir şey söylemek istemiyorum. Kendisine iadede etmiyorum. Turhan Demirtaş olarak bu yazı arşivlerinizde kayıtlı kalsın. Turhan amca açıklamalarında söylüyor Belediye Başkanlarını koruyorlar diye ben kimseyi korumuyorum. Bu benim partimin seçilmiş Belediye Başkanıdır. Herhangi bir haksızlık, hukuksuzluk olduğunda veya örgütün ihtiyaç duyduğu her koşulda tabi ki başkanımın yanındayım. Ortada bir takım itamlar var. Herkes çıkıp bir şey söylüyor. Fakat ortada bir belge bir kanıt göremiyoruz. Biri bana bir belgeyle gelir ben işlem yapmazsam insan evladı değilim. Gereğini yaparım. Gerekirse gider kendim suç duyurusunda bulunurum. Kendisi burada söylemiş, ben gerekli yerlere şikayetimi yaptım diye ortaya ne dökülecek hep beraber göreceğiz'' ifadelerine yer verdi.

''BEN PARTİMİ KORUMAYA ÇALIŞIYORUM''

Kendisinin tek amacının Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) korumak olduğunu belirten Uzun ; ''Bu kapı Turhan amcaya her zaman açık. Kendi şahsıma kızgınlığı, öfkesi varsa gelsin burada benimle de açık açık konuşabilirdi. Her zaman da gelebilir bu partinin kapısı ona her zaman açık. Başımızın üstünde yeri var. Belediye meclis üyeleri arasında bir grup var. Oradaki bu çatışma partiye yansıyor ve partiyi yıpratıyor. Ben partimi korumaya çalışıyorum. Çünkü orada herhangi bir şey olduğunda Muharrem Akdemir'in partisi demiyor, Cumhuriyet Halk Partisi diye konuşuluyor. Bu durumda bizim partimiz zarar görüyor. Buna fırsat verdikleri için kendi aralarında kişisel kavgalardan, çekişmelerden dolayı buna fırsat verdikleri için öfkeliyim. Kişisel kavgalarını çok fazla afişe ediyorlar. Bende asla buna müsaade etmeyeceğim '' dedi.

Editör: Pusula Gazetesi