Nisan ayında yaşanan ekonomik kriz sonrası işçi maaşlarının yüzde 35 düşüren ERDEMİR´de Vakıf Yönetimi aldığı karar ile üyelerine toplamda 50 milyon TL borç para dağıtacak. Faizsiz ve geri ödemesi uygun şartlartda verilecek borç hem ERDEMİR işçisini rahatlatacak hemde Ereğli ekonomisini.


Karadeniz Ereğli ekonomisnin bel kemiği ERDEMİR´de işçileri rahatlatacak bir uygulama başlatılıyor. ERDEMİR vakfı uzun süren çabalar sonunda Vakfa üye olan işçilere ödediği miktar tutarınca faizsiz borç verecek. Vakfın ERDEMİR işçilerine dağıtacağı borç para miktarının toplam 50 Milyon TL´yi bulması bekleniyor.

Yapılan uygulama sonrasında maddi anlamda sıkıntıya düşen ve çoğunun icralık olduğu işçilerin imdadına Erdemir Vakfı yetişti. Vakıf &8220;BİR&8221; kereye mahsus işçilere borç verme maddesi Asliye Hukuk mahkemesi tarafından onaylandı.

22 Haziran 2009 tarihinde yapılan "Olağanüstü Genel Kurul" toplantısında kabul edilen " üyelere bir defaya mahsus borç verme" maddesi, Asliye Hukuk mahkemesince onaylandı. Bu alınan karar ile Erdemir Vakfı&8217; na en az 1 yıllık üye olan işçi, borç alacağı güne kadar ödediği primin % 95 lik bölümünü borç olarak alabilecek.

Ereğli&8217; de Erdemir işçisinin maaşından yapılan % 35lik indirim olumsuz olarak piyasaya yansımıştı. İndirim öncesinde birçok işçi aldığı maaşa göre borçlanmış ve indirim sonrasında da icralık olmaya başlamıştı. Bu durum karşısında harekete geçen ERDEMİR yönetimi, Erdemir Vakfı&8217;ndan işçiye faizsiz ve 48 aya kadar borç verilmesi için harekete geçti. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen konunun onaylanması ile birlikte Vakıf üyelerine bu haberi internet üzerinden duyurdu. Borç almak isteyen işçiler, dilekçelerini internet adresinden alarak son başvuru tarihi olan 6 Ekim tarihinde teslim edecek. Yapılan başvurulardan sonra düzenlenen tabloya göre ilk ödeme ise 8 Ekim Perşembe günü dağıtılacak.

ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen Başta olmak üzere diğer yöneticiler ve Türk Metal Sendikası yöneticileri işçileri ekonomik yönden rahatlatacak bir formül üzerinde uzun süredir çalışma yapıyorlardı. ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen´in Ramazan Bayramı öncesinde Fabrikada çalışma sahalarını dolaşarak işçilerle görüşme yaptığı, ve ´Biz hepimiz bu fabrikanın bir parçasıyız. Yaşadığınız sıkıntıları biliyoruz. Aşmak için bizlerde çalışıyoruz. Ortalıkta dolaşan dedikodulara asla itibar etmeyin. Göreceksiniz her şey düzelecek´ dediği belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi