Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden (BÜNSEM) 7 eğitmen "Yaşam Boyu Öğrenmede Milenyum Sınıfları" Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında, İtalya'daki eğitimlere katıldı.
Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) tarafından hazırlanan "Millenium Classrooms In The Lifelong Learning" (Yaşam Boyu Öğrenmede Milenyum Sınıfları) Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında ilk hareketlilik faaliyeti gerçekleştirildi. BÜNSEM Araştırma ve Projeler Sorumlusu Çev. Neslihan Köse, eğitimlerin İtalya'nın Roma ve Malta şehirlerinde gerçekleştirildiğini belirterek "2015 yılı Teklif Çağrısı döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında hibe desteği sağlanan Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında kabul edilen "Millenium Classrooms in the Lifelong Learning" projesinin ilk hareketlilik faaliyeti 18-22 Nisan 2016 tarihleri arasında Roma'da Erifo kurumunda gerçekleşmiştir. Projenin ikinci hareketliliği 11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında Malta'da "Empowerment in ICT Skills" (ICT Becerilerinin Geliştirilmesi) konusunda gerçekleştirilmiştir." dedi.
Köse, eğitimlere BÜNSEM'den 7 eğitmenin katıldığını da kaydederek "Eğitim kapsamında eğitmenlerimiz flipped yöntemi, otobiyografik yöntem, eğitsel oyunlar gibi konular hakkında bilgiler edinmiş ve bu konular üzerinde tartışma olanağı bulmuşlardır. Ayrıca eğitmenlerimiz bilgisayar ortamlı iletişim, blog oluşturma, podcast kullanımı, xml dosya formatları, avatar oluşturma, websitesi kurma, video klip indirme ve oluşturma, bilgisayardan dinleme metinleri yapma, interaktif etkinlikler düzenleme gibi konular hakkında bilgiler edinmişler ve tartışmalar gerçekleştirmişlerdir." diye konuştu.
Proje ile yaşam boyu öğrenmede yeni öğrenme stratejileri uygulanması ve eğitimlerde verimliliği artırılması amaçlanıyor.
Editör: Pusula Gazetesi