15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Bolu'da 26 günden bu yana demokrasi nöbeti binlerce kişinin katılımıyla son buldu.
Demokrasi Meydanı'nda toplanan binlerce kişi demokrasi nöbetinin son gününde Fethullahçı Terör Örgütü ve darbecilere tepki gösterirken, son gün nöbetine Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ve Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar da vatandaşlarla birlikte önce yatsı namazı kılarak, şehitler için okunan Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi.
Erdoğan'ın konuşması canlı verildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendiği miting, dev ekranlara yansıtılarak vatandaşlarca heyecanla dinlendi. Başkentten 79 milyona seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Milletimiz 15 Temmuz'da sadece FETÖ'ye değil, benzer heveslere sahip her çevreye mesajını net olarak vermiştir. Malazgirt'i, İstanbul fethini, Çanakkale'yi yeniden yaşamayı göze almadan kimse bu vatanı bölemez, bu devleti yıkamaz" diye konuşması Bolululardan büyük alkış aldı. Erdoğan'ın 26'ncı gününe girilen Demokrasi nöbetlerini "Şimdi artık virgülü atıyoruz ve bu demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz. Ama ruh dünyamızdan, gönül dünyamızdan bu nöbetleri çıkarmayacağız" sözleri Demokrasi Meydanı bayram yerine döndü.
Halk sevgi gösterisinde bulundu
Daha sonra Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ve diğer protokol üyeleri sahneye davet edilerek halkı selamladı. Vatandaşlar Türk bayrakları ile sloganlar atarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve sahnedeki protokol üyelerine sevgi gösterisinde bulundu. Bolu Valisi Baruş'un meydandan ayrılmasının ardından, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay da kalabalığa hitap ederek, demokrasi bekçilerine teşekkür etti. Doğanay'ın duygu dolu konuşmasının ardından sahneye çıkan vatandaşlarda demokrasi nöbetlerini halay ve horon çekerek coşkuyla kutladı.
Editör: Pusula Gazetesi