Zonguldak Belediye Meclisi´nin bugünkü oturumunda CHP Meclis Üyeleri ile Ak Parti Meclis Üyeleri terminal yeri katı atık bedelleri konusunda kapıştı.

Belediye Başkanı İsmail Eşref´in başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısının gündem maddelerinden biri de Terminal alanıydı.

CHP Meclis Üyeleri ve Başkan Eşref Terminal yapılması gündeme gelen TTK eski Demir Ambarları´nın bulunduğu alanın ´Terminal alanı olarak değil ´Belediye hizmet alanı´ olarak imarda belirtilmesini istediler. Oylama da usul hatası yapılınca Ak Parti meclis üyeleri tepki göstererek bu alanın terminal için ancak yeterli olduğunu belirterek İmar planında buna göre not düşülmesini istediler. Belediye Meclis Üyesi Sabri Tığ uygulamanın yanlış olacağını belirterek burada terminal yapılması konusunda ki bağlayıcılığın ortadan kaldırılmasının başka soru işaretlerini beraberinde getireceğini söyledi. tartışmalar üzerine konunun bir sonraki toplantıya bırakılması kararlaştırıldı.

Asıl tartışma ise katı atık bedellerinin hangi amaçla kullanıldığıyla ilgili sorulan soru üzerşne çıktı.

Ak Parti grubu adına söz alan Sabri Tığ konutlardan 4 lira, işyerlerinden 10 lira olarak alınan katı atık bedellerinin amacı dışında kullanılıp kullanılmadığını sordu. Vali Erdal Ata´nın bu konudaki uyarısını hatırlatan Tığ bu konudaki gelir tablosu hakkında bilgilenmek istediklerini söyledi. Başkan Eşref belediyenin içinde bulunduğu durumu hatırlatarak sorudan rahatsız oldu. Israrlar üzerine rakamların bir sonraki toplantıda açıklanması kararına varıldı.
Editör: Pusula Gazetesi