Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen Üniversite temsilcisi Erdoğan Başar (Sağ baştaki sakallı), Memur Sen İl Temsilcisi (Ortadaki kısa boylu), Eğitim Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede birlikte görülüyor.


Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Eğitim Bir Sen Temsilcisi, sendika üyesi memura attığı küfür ve tehdit mesajları olay oldu.

Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen Üniversite temsilcisi Erdoğan Başar’ın, kendisi gibi Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) çalışan memur Mahir Çakmak’a tehdit, hakaret ve küfür içerikli mesajlar şok etkisi yarattı. Kendisine yönelik küfür, tehdit ve hakaret içerikli mesajlar aldığını, telefon görüşmesinde de Erdoğan Başar’ın kendisini ve ailesini tehdit ettiğini belirten memur Mahir Çakmak, Eğitim Bir Sen Üniversite Başkanı olan Erdoğan Başar’dan şikayetçi oldu. Telefonuna gelen mesajların çıktısını alan Mahir Çakmak, karakola giderek suç duyurusunda bulundu. Kendisinin ve ailesinin hayatından endişe ettiğini belirten Çakmak, “5 Ağustos tarihinde gece mesaisinde çalışırken saat 23:51’de telefonuma bir mesaj geldi. Mesaj atan aynı üniversitede çalıştığımız, MEMUR SEN’e bağlı Eğitim Bir Sen’in Üniversite Başkanı Erdoğan Başar’a aitti. Mesajda bana ve aileme yönelik tehdit ve hakaretler yar alıyordu. Ben kendisine görüşmek amacıyla ‘Gel neredesin’ diye yazılı mesaj attım. Kendisi aynı numaradan bana tehdit ve hakaret içerikli mesajlar atmaya devam etti. Daha sonra beni telefonla aradı. Ben telefonu açtığımda; ‘Sen neredesin, seni öldürmeyen şerefsizdir, bu söylediklerimden geri ödersem anam … olsun’ gibi tehdit ve küfürler etmeye devam etti. Ben de telefonu kapattım. Daha sonraki saatlerde beni aramaya devam etti. Ne zaman telefonu açtıysam hakaret ve tehditlerine devam etti. Yine aynı gece telefonu açtığımda; ‘Bunun cezası seninle de kalmayacak, eşin ve çocuklarınla, ailenle de hesaplaşacağım. Kayınpederinle de hesaplaşacağım’ dedi. Ben yine tehditlerine devam edince telefonu kapattım. Erdoğan Başar’dan davacı ve şikâyetçiyim. Benim ve ailemin can güvenliğinden endişeliyim. Benim veya ailemin başına kötü bir şey gelirse sorumlusu Erdoğan Başar’dır” ifadesini verdi. Çakmak, Eğitim Bir Sen Üniversite Başkanı Erdoğan Başar’dan kendisine gelen hakaret mesajlarını da şikâyet dosyasına sundu. Mesajlarda; ‘Seni i… Yapacağım, Mahir sen g..sün. Sana laf konuşturmadım, ben senin için rektörle kavga ettim. Senin dalağını s...’, ‘Şerefsiz açsana teli, 10’uncu defa arıyorum aç şu telefonu’, ‘Vallahi adam gibi değil, sofi gibi konuşacağım’ şeklinde hakaretler yer aldı.

Mahir Çakmak'ın Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Sadettin Dede'ye konuyu aktardığını ancak bir çözüm bulamadığını anlattı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in de sorunun çözümü konusunda girişimde bulunması bekleniyor.


Editör: Pusula Gazetesi