Zonguldak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında; açığa alınan, gözaltına alınan, tutuklanan ve arananların sayısı açıklandı. FETÖ ile mücadelede titizlikle çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada; Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 691 kişinin görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 114 kişiden 80’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 34 şüphelinin ise halen daha gözaltında olduğu belirtildi. Hakkında yakalama kararı bulunan 7 kişinin ise firari olduğu ve yakalanmaları için çalışma başlattıkları ifade edildi.

Zonguldak Vilayeti FETÖ Mücadelesi İcmali tarafından yapılan açıklamada; “15 Temmuz 2016 akşamı girişilen meşum darbe teşebbüsünün ardından, tüm yurtta olduğu gibi vilayetimizde de, Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) çökertilmesine yönelik faaliyetler hızla ve emin adımlarla yürütülmüştür. O meşum gece ve sonrasında Vilayetimiz çapında herhangi bir aykırı hareket oluşmamış; gerek Emniyet gerekse Jandarma düzleminde, özellikle de bu birimlerimizin başında bulunan yöneticilerimizin büyük gayretiyle sorunsuz olarak sürecin yönetilmesi sağlanmıştır.

İl Emniyet Müdürlüğümüzün eleman kıtlığına rağmen yürüttüğü çabalar takdire şayandır. Özellikle kalkışmanın hemen ertesi gününde hızlı bir şekilde Emniyet Teşkilatı içindeki aykırı unsurların açığa alınması, silahsızlandırılması ve pasaportlarının iptali çalışması tüm Türkiye’ye örnek teşkil etmiş, diğer vilayetler de bunu örnek almışlardır. Öte yandan “okunmuş 1 dolarlıklar” konusunu da ilk kez Emniyetimiz ortaya çıkartmıştır. Gerçekten masum olan insanımızın mağdur edilmemesi için bölücü terör örgütünün gizli beyin kadrosu ve yapılanmasının çözümlenmesi konusunda gene ülkemize örnek olacak çalışmalar nihai aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Böylelikle terör örgütü kadrolarında bizzat aktif olarak yer alanlarla, bu pisliğe bulaşmamış olanların hukuki zemindeki ayrımını yapmak mümkün olacaktır.

Yukarıda anlatılan başarılarına rağmen sanki terör örgütü yandaşlarının gözetildiği şeklinde basında Emniyetimizi baskı altına almaya yönelik bazı yazıların yer aldığı mütalaa edilmektedir. Özellikle bazı terör örgütü yandaşlarıyla ilgili yürütülen ve sonuçlandırılan bir kısım süreçlerin ortaya çıkması üzerine, Emniyetimizi zan altında bırakmak isteyen çabaların arttığı ve yürütülen soruşturmaların saptırılmak istenildiği açıktır.

Aşağıda dökümü verilen çalışmaların sonuçlarının incelenmesinden, İl Emniyet Müdürlüğümüzün bölücü terör örgütü FETÖ ile ilgili ne denli başarılı çalışmalar yaptığı görülecektir. Soruşturmaların yönünü saptırmak adına yapılacak çalışmalar da yargısal süreçler içinde gerekli karşılığını bulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.




Editör: Pusula Gazetesi