Darbe girişimi sonrasında yürütülen FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınması ‘sürpriz’ olarak yorumlanan isimlerden birisiydi Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri İbrahim Kuzu. Darbe girişiminin hemen sonrasında gözaltına alınan ve savcılık soruşturması sonrasında tutuklanan Kuzu’nun tutuklanmasının en önemli nedenlerinden biri; hibe kredileri FETÖ yapılanması içinde bulunan kurumlara yönlendirmek ve himmet çarkını hızlandırmak.

Örgütün Zonguldak şeması üzerinde çalışan Emniyet Müdürlüğü, cemaatin 17-25 Aralık darbe girişimi sonrasında daha küçük gruplarla hareket ederek kendisini ve para akışını gizleme yoluna gittiğini tespit etti. BAKKA ve KOSGEB gibi işyerlerine ve iş kurmak isteyenlere temin edilen hibe paraları mercek altına alan polis, hibe krediler üzerinden örgütün kasasına aktarıldığı ileri sürülen paralarla ilgili özel olarak çalışıyor. Soruşturma kapsamında çok sayıda kişinin ifadesine başvuruluyor.

Eylül 2015’te BAKKA Genel Sekreteri olarak atanan İbrahim Kuzu, lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Yüksek lisansını Sosyal Politika alanında ODTܒde, Kamu Yönetimi alanında ABD’deki Harvard Üniversitesi’nde yapan Kuzu, Harvard Üniversitesi’ndeki öğrenimi süresince öğrenci konseyine Başkan Yardımcısı olarak seçildi ve konseyin mali işlerini yönetti. Büyük umutlarla BAKKA’da göreve başlayan Kuzu’nun FETÖ bağlantısı nedeniyle yaşanan şok devam ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi