Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Lions Kulübü´nce Karga Mahallesi´ndeki bir fırında başlatılan kampanyada yaptığı konuşmada, ülkede yaşanan ekonomik krizden ilçenin de olumsuz etkilendiğini söyledi. Posbıyık, belediyede düzenlenen halk günlerinde gelen vatandaşların ağırlıklı olarak yardım talebinde bulunduğunu belirtti. Posbıyık, şöyle dedi:

"Belediyeye gelen vatandaşların bu yöndeki sorunlarını çözememekten azap duyuyorum. Ereğli Lions Kulübü´nün hayata geçirdiği projesini, davranış ve anlayışını yürekten alkışlıyorum. Burada oluşan sepete konulan ekmekleri koyan da alan da birbirlerini görmeyecek. Zaten dinimizin gereği de budur. Ereğlilerin ihtiyaç sahiplerine yönelik bu faaliyete sahip çıkacağına ve projenin tutacağını düşünüyorum. Ereğli´de çıkan maden cevheri, Düzce´de kurulan bir fabrikada kullanılacak. Ve bu fabrikada 2 bin kişi çalıştırılacak. Bu fabrikayı da kuran kurumun burada başka bir kuruluşu daha var. Fabrikayı, madenin çıktığı Zonguldak bölgesinde kursalar, burada 2 bin kişi işe alınacaktı. Demir Çelik Fabrikası yüzde 35 indirim yapmış, insanlar icralık olmuş ve bu kadar sorunun içinde de yatırımların başka yerlere gitmesi bizleri son derece üzüyor. Ereğli halkının yardım severliğini bilmeyen yoktur. Bizler de başlatılan bu projeye elimizden geldiğince destek vereceğiz" dedi.

Ereğli Lions Kulübü Başkanı Mehmet Çivici de projeye ilçedeki 45 fırının destek vereceğini ifade ederek, "Projeye destek vermek isteyen vatandaşlar sepete kaç ekmek koymak istiyorsa, o ekmeğin parasını fırın sahibine verecek. Fırın sahibi de kayıt altına alacağı ekmekleri, ihtiyaç sahiplerinin aldıkları kadar oluşturacağı tabeladan düşecek" dedi. Fırın Sahibi Rahman Demirtürk ise projenin devam edebileceğini düşündüğü için katkı verdiğini belirterek, "Bu iş nereye kadar gidiyorsa oraya kadar gitmeye talibiz" diye konuştu.

Bakkallar ve Manavlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Özoğlu da projeye destek vereceklerini söyledi. Projenin ilk uygulandığı fırındaki etkinlikte, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Zeki Us, bazı TSO meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek yöneticileri ile bazı vatandaşlar ekmek bağışında bulundu. Bursa´da başlatılan ve 4 senedir devam eden projede, bugüne kadar 15 milyon ekmek bağışlandığı ve Ereğli´de de aynı rakamların hedeflendiği belirtildi.



Editör: Pusula Gazetesi