Bartın Cumhuriyet meydanında ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetlerini dev ekranda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı izleyerek sürdürdüler.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinin 23. gününe AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Sspor Kulübü Başkanı Mehmet Bulut, futbolcular ve vatandaşlar katıldı.
Demokrasi nöbetinde konuşarak Yenikapı'da yapılacak mitinge tüm siyasi parti liderlerinin katılacağını anımsatan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Bu miting eş zamanlı olarak tüm ülkemizin dört bir köşesinden izlenecek. Bartın olarak 23 gecedir hiç yorulmadınız, nöbet yerinizi hiç terk etmediniz. 15 Temmuz gecesinden itibaren vatanımıza bir zarar gelmesin diye sonuna kadar nöbet tuttunuz. Gurbetten gelen vatandaşlarımız, tatildeyken bile FETÖ tepkilerini gösterdiler. Kabe'de dualar edildi. Hainleri kınadılar, lanetlediler. Ama müttefik olarak bildiğimiz bazı ülkelerden sadece cılız sesler çıktı" dedi.
NATO, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşlara yüklenen Tunç, "Hukukun üstünlüğüne saldırı var, neredesiniz? Sabah oluyor darbe bastırıldıktan sonra seçilmiş hükumetin yanındayız diye yarım ağız açıklama yapabiliyorlar. Türkiye'nin büyük devlet olmasını istemeyen şer güçler içerideki terör örgütlerini, iş birlikçilerini kullanarak bunu başarabileceklerini zannettiler. Güçlü Türkiye onların özellikle Ortadoğu'daki planlarını bozduğu için Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsızdılar. 80 darbesinden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bünyesinde sinsice yuvalanan bu terör örgütü, 15 Temmuz'da 'Artık bu işi başarabiliriz' talimatını Pensilvanya'daki terörist başından alıyor ve uygulamaya geçiriyor. Sen Türk milletini ne zannediyorsun? Türk milleti vatanına, bayrağına sahip çıkmayacak mı zannettin? Şimdi milletimiz şerefli nöbetini tutmaya devam ediyor. Türkiye'nin, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkma nöbetidir. Bu nöbete devam edeceğiz. Diğer taraftan bu hainlere milletimizin beklediği en ağır cezayı verecek ve yargı huzurunda onlardan hesap soracağız" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi