Bolu'da, AK Parti, CHP ve MHP'li Bolu Belediye Meclis üyelerinin ortak önerisi ile ismi "15 Temmuz Şehitler Parkı" konulan parkın açılışı törenle yapıldı. İçerisinde 19 çeşit ağaç olan ve camii inşaatı tamamlandığında park ile beraber 13 bin metrekare alana sahip olacak parkta ayrıca çocuk oyun alanı, havuz, 300 metre yürüyüş alanı ve basketbol sahası bulunuyor.
Bolu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve AK Parti, CHP ve MHP belediye meclis üyelerinin sunduğu ortak öneri ile ismi "15 Temmuz Şehitler Parkı" olan Çıkınlar Mahallesi'ndeki parkın açılışı yapıldı. Törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil, CHP İl teşkilatı temsilcileri daire amirleri ve mahalle sakinleri katıldı.
Törende ilk konuşmayı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptı. Yılmaz, "Bu millet Dünya'ya ilk defa böyle bir ayaklanmaya karşı nasıl dur denilebileceğini göstereme şerefine ulaştı. Hem silahlı kuvvetlerimizin temiz kesimlerince şehitler verdik. Hem bu örgüte karşı polisimizle mukavemetle ettik. Polisimizin temiz olan güçleri ile şehitler verdik. Belki en fazla şehidi ve en anlamlı şehidi hiç görevi olmadığı halde tankın, topun, uçağın, helikopterin önüne çıkıp dur diyerek göğsünü siperden sadece demokrasi kahramanı bir millet ayaklanması ile verdiğimiz şehitlerdir" dedi.
Bolu Valisi Aydın Baruş ise, "15 Temmuz 2016 bu milletin tarihinde milattır. 15 Temmuz'da iki olaya şahit olduk. Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri yaşadığımız ikinci en büyük ihanete şahit olduk. Aynı Kurtuluş Savaşı yıllarımızda da bu millet bağımsızlık mücadelesi verirken dış güçlerle işbirliği yapan ve vatanı satmak isteyenlerle mücadele ediyorduk. Bu mücadeleden milletimizin birliği ve bağımsızlık ruhuna sahip çıkması sayesinde kurtulduk ve zafere ulaştık. 15 Temmuz'un ikinci özelliği Kurtuluş Savaşımızın da ikinci özelliğidir ki bu da bütün milletin topyekun ayağa kalkmasıdır" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından parkın açılışı Vali Baruş ve diğer protokol üyeleri tarafından yapılırken, Çıkınlar Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaçar, Başkan Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu'na birer teşekkür plaketi verdi.
Editör: Pusula Gazetesi