15 Temmuz akşamı milletimizin karşılaştığı büyük ihanete karşı milletimizin alanlarda gösterdiği dik duruş tüm coşkuyla devam ediyor. Düzce'nin Akçakoca ilçesinde gerçekleştirilen demokrasi nöbetine Vali Ali Fidan'da katıldı.
Vali Ali Fidan, Akçakoca kent meydanını 15 Temmuz akşamından bu yana dolduran vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara seslenin Vali Ali Fidan, "Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz akşamı ülkemiz, milletimiz çok büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldı. Binlerce yıllık tarihimizde yaşadığımız en önemli gecelerden birisiydi. Bu sadece bir darbe teşebbüsü değildi. Bu ülkenin anahtarlarını, idaresini uluslararası güçlere, emperyalist devletlere teslim etme oyunuydu. Bir kısım detaylar ortaya çıktı, bir kısmı daha ortaya çıkacak, aslında yapılmak istenen Türkiye'yi bir Irak gibi, Suriye gibi karıştırmak, parçalamak, bölmek, idaresini Amerika'ya, başka güçlere teslim etme oyunuydu" dedi.
"Büyük bir ihanet"
15 temmuz akşamı yaşanan kalkışmanın büyük bir ihanet olduğunu söyleyen Vali Ali Fidan konuşmasına şöyle devam etti. "Bu ihaneti yapanlar bizim ordumuzun içine sızmış bir terör şebekesiydi. Ben onlara Türk askeri demiyorum ve Türk olduklarına da inanmıyorum. O şebeke kendi topumuzu, tankımızı, uçağımızı kendi milletimizin üzerine sürdü. Savaşta bile bombalanmayan meclisimizi bombaladılar. Şehitler verdik. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Allah rahmet eylesin ruhları şad olsun. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ama şunu gördük ki milletimizin feraseti, Rabbimizin lütfuyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde, hükümetimizin dik duruşu, bütün siyasi partilerimizin dik duruşu, bütün sivil toplum kuruluşlarının dik duruşu, basınımızın dik duruşu, milletimizin her görüşten her ferdinin, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla büyüğüyle meydanlara çıkması, vatanına milletine olan sevgisini göstermesi hem bu hainlere hem de ülkemiz üzerinde hesabı olan iç ve dış mihraklara ders oldu."
"Biz buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz"
"Allah'ın izniyle bundan sonra kimse aklından böyle şeyler geçiremeyecektir" diyen Vali Ali Fidan "Hala bugün bu terör şebekesinin elebaşı, terörist başı Amerika'dan açıklamalar yapıyor, utanmadan diğer ülkeleri, batıyı, Amerika'yı ülkemizi işgal etmeye davet ediyor. Ve hala utanmadan bir takım şifreli mesajlar 14 Ağustosla ilgili veriyor. Biz 15 Temmuzda da buradaydık, 14 ağustosta da burada olacağız. Biz hep buradayız, bu hainler gibi bizim gidecek bir yerimiz yok. Şimdi bunları bakıyoruz bir kısmı Amerika da, bir kısmı Almanya'da, İsveç'te her yere kaçıyorlar. Biz dün buradaydık, yarın burada olacağız, İnşallah ölünceye kadar bura bizim vatanımızdır. Bu ülke için, bu millet için, bu devlet için şayet şehit olmak gerekiyorsa, o vazife de bize düşerse biz de şehit olacağız ama ülkemizi bırakıp gitmeyeceğiz. Bu kararlığımızı ve gücümüzü gösterdik. Türkiye düne göre daha güçlüdür. Birliğimiz ve beraberliğimiz daha da pekişmiştir. Çocuklarımız bayrak sevgisini, vatan sevgisini bu olaylarda yaşayarak öğrenmiştir. Milletimiz gücünü, azmini, kararlığını göstermiştir. Biz bugün Akçakoca ilçemize gelip sizlerle beraber olalım dedik. Aynı coşku Düzce'de ve tüm ilçelerinde var. Milletimizin her ferdi ülkemizin her yerinde bu kararlığı bu cesareti gösteriyor. Ben hepinize göstermiş olduğunuz bu cesaret için, dik duruş için, vatan sevginiz için güçlü imanınız için hepinize teşekkür ediyorum. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Rabbim bu ay yıldızlı al bayrağı göklerden hiç indirmesin. Ezanımızı, selalarımızı hiç susturmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi