Geçtiğimiz aylarda Çaycuma Koçkan İş Hanı’nın bodrum katının ruhsat projesinde kazan dairesi ve ortak kullanım alanı olduğu halde bodrum katını sahte proje ile şirketi adına 15 adet sahte proje çıkardığını iddia ettiği Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı hakkında suç duyurusunda bulunan Harita Mühendisi Kadir Er, bu kez aynı iş hanının projeye aykırı yapılan bodrum girişinin iptali için Çaycuma Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

Er; “Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Koçkan İş Kanının bodrum katının ruhsat projesinde kazan dairesi ve ortak kullanım alanı olması gereken bodrum katı sahte proje ile şirketi adına 15 adet sahte proje çıkarması ile ilgili belgeleri iki ay önce medya aracılığı ile duyurdum. Sahtecilik olayını tüm belgeleri ile Cumhuriyet Savcılığına ve İçişleri Bakanlığı’na talepte bulunmama rağmen şu ana kadar herhangi bir işlem yapılamadı. 23.07.1991 tarihli ruhsat projesi ile Tapu Müdürlüğü’ndeki kat irtifak projesini yan yana koyduğumuzda sokaktaki her hangi vatandaş dahi kat irtifak projesinin sahte olduğunu fark edebilir. Ben sahte proje ile hazırlanan 15 adet sahte a tapulu işyerlerinin tapularının iptali için Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açtım. Ayrıca Koçkan İşhanı’nın bodrum katının güney cephesindeki imar kanununa, imar planına ve ruhsat projesine aykırı yapılan bodrum girişini iptali içinde dava açmış bulunmaktayım.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın 128 adet suç duyurusu dosyası ile İçişleri ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda yüzlerce şikayet dosyası olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bülent Kantarcı’yı kimler korumaktadır? Sahte proje ile devletin en hassas kurumu olan Tapu Sicil Müdürlüğü’nde sahtecilik yapan bir kişin halen Belediye Başkanı olması manidar değilmidir”şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi