Amasra Boztepe'de bulunan Türk bayrağı, Pazar gecesi kimlikleri belirlenemeyen kişi yada kişilerce kesici bir alet ile yırtılarak parçalandı.
Boztepe'de bulunan Türk bayrağı, kimliği belirsiz kişilerce parçalandı. Boztepe'de ikamet eden vatandaşların iddialarına göre Pazar gecesi gece 12.00 ile 01.30 civarında Boztepe'de bazı kişilerin kendi aralarında tartıştıkları, sabah kalktıklarında ise dev Türk bayrağının parçalanmış olduğunu gördüklerini söylediler.
Konu ile ilgili Amasra Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başlatılan soruşturma sürdürülürken, bayrağın bulunduğu alandaki ev ve iş yerlerinin kameraları incelenerek bayrağa zarar veren kişilerin bulunması için çalışma başlattı.
Geçtiğimiz yıl 30 Ağustos zafer bayramı etkinlikleri kapsamında Boztepe ve kale surları ile denizin içine dahi bayrak yerleştiren Ay yıldız ekibi yetkilisi sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, " Şehitlerimiz için Boztepe'ye serdiğimiz 250 metrekare büyüklüğündeki Türk Bayrağı, 3 gece evvel bir gurup tarafından bu hale getirilmiştir. Ayrıca bayrağın gergi ipleri kesilmiş ve bayrağımızın tutunmasını sağlayan metal kamalar yerlerinden sökülmüştür. Gerekli tamirat olursa yaptırılacak olmazsa bayrağın yenisini alacağız. Derin üzüntü içindeyim" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi