Törene Vali Erdal Ata, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk, Ali Koçal, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, İlçe Milli Eğitim Müdür Dursun Şen, Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, DSP İlçe Başkanı Ersin Dilek, daire ve okul müdürleri ile veliler katıldı.
Okulun kurucularından Cahit Özyurt yaptığı konuşmada okulun 13 yıl önce kurulduğunu ve başarı oranının yüzde yüzde 95´in üzerinde olduğunu söyledi. Özyurt; " İlk mezunlarımızı verdiğimiz yıldan itibaren orta öğretime yerleştirme oranımız sürekli artmış buna bağlı olarak da öğrenci sayımızda artış göstermiştir. Dolayısıyla yeni bir bina ihtiyacı doğmuştur. Bu arsayı 2007 yılının nisan ayında alarak inşaata başladık. Okulumuzun bugünlere gelmesinde emeği geçen Okul Müdürümüz Seçkin Ünsal´a ve personelimize, bize destek veren velilerimize, binalarını bize tahsis eden Yurtbay ailesine, Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza şükranlarımızı sunarız.
Okulumuzda 230 öğrenci eğitim görüyor. Ekonomik krize rağmen öğrenci sayımız her yıl artmış, bu artış SBS ve OKS sınavlarında öğrencilerimizin aldığı birincilikle duyulan güvenden kaynaklanmaktadır" diye konuştu.
Vali Erdal Ata ise konuşmasında işadamı ve hayırseverlere okul yaptırmaları tavsiyesinde bulundu. Ata; "Okullarımızda öğrencilerimize sunulan eğitim ve eğitsel faaliyetler onların en iyi şekilde yetişmesine, milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesini ve milletini seven birer fert olarak topluma kazandırılmasını sağlamaktadır. Çaycuma Özel İlk Öğretim Okulu çok önemli başarılara imza atmıştır. İl genelinde on tane özel okulda 3 bin civarında öğrenci eğitim görmektedir. Biz devlet olarak bu kadar öğrenciye yaklaşık 100 derslik yapmak zorunda kalacaktık. İl Valisi olarak bu tür eğitim kurumlarının ülkenin katkısına fayda olacağını düşüyor, işadamlarımızı ve hayırseverlerimizi bu tür hizmetleri desteklemeye çağırıyorum. Okulu ilçeye kazandıran Cahit Özyurt ve Kadri Bozdağ´ı kutluyor, öğretmen ve öğrencilere başarılı bir eğitim yılı diliyorum" dedi.
Öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve dans gösterilerinden sonra okulun açılışını CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk, Ali Koçal, Vali Erdal Ata, Kaymakam Hasan Yaman ve Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen birlikte yaparak okulu gezdiler.
Editör: Pusula Gazetesi