Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, son zamanlarda sıkça konuşulan TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen´in görevden alınacağına dair söylentilere cevap verdi.
Uçar, Enerji Bakanlığı&8217;nın yeni bir değişim içerisinde olduğunu ve kendi bünyesine bağlı kurumların verimliliğini araştırmak adına çalışma başlattığını ve bu çalışmanın kimsenin görevden alınması için yapılmadığını söyledi.
Bazı kesimlerin olayı saptırdığını belirten Uçar, bu çalışmanın sadece TTK üzerine yapılmadığını ve eğer TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, TTK´da verimi artırdıysa devam edeceğini eğer artırmadıysa devam etmeyeceğini vurguladı.
Uçar konuşmasına şöyle devam etti: "Enerji Bakanlığı´nda yeni değişimler oldu.
Yeni Enerji Bakanımızın değişim ilgili çalışması var.
Enerji Bakanının sadece TTK ile ilgili değil bütün enerji kurumlarıyla ilgili yeni değişim çalışmaları var.
Bu anlamda da Zonguldak´ta TTK Genel Müdürlük üzerinde çalışmalar var.
Bu yeni değişim çalışması TTK Genel Müdürümüz Rıfat Dağdelen´i görevden alma gibi üzerinde durulan çalışma değil.
Enerji Bakanlığı böyle bir çalışma içerisinde ve bu da Sayın Bakanımızın tasarrufudur Rıfat Bey&8217;le göreve devam eder veya etmez o Sayın Bakanın bileceği bir iş.
Bakanlık enerji kurumlarının ilk 6 aylık hizmetlerini değerlendiriyorlar.
Bu incelemeler sonrası Sayın Bakanımız eğer o kurumun yöneticisiyle devam etmek istiyorsa devam ediyor.
Bu çalışma kamuoyuna o görevden alınıyor, bu görevden alınacak gibi bir takım söylentiler dolaşıyor.
Biz TTK Genel Müdürüyle ilgili daha önce düşüncelerimizi belirttik ve bu düşüncelerimizde her hangi bir değişiklik yok.
Bu konuyla ilgili taraf olanlar olayı sabote etmek isteyenler ve gündem yaratmak isteyen bir takım çevreler var.
Biz işimize bakıyoruz. Sayın Bakanımızın yapmış olduğu çalışma neticesine göre burada da yeni değişim içerisine gidilebilir.
Enerji Bakanlığı tarafından ilimizde Enerji Bakanlığı&8217;na bağlı neresi varsa orada çalışmalar yapılıyor. Bunu sadece TTK üzerine yapılan bir çalışma gibi algılamasınlar.
Bu şu görevden alınacak bu görevden alınacak diye algılanmasın. Bu çalışmada kişinin verimliliğine bakılacak.
Bir kurumun başında olan kişinin verimliliğine ve projeleri inceleniyor.
Bu doğaldır, bundan niye rahatsız millet oluyor anlamış değilim. Bir bürokrat hangi ilde 3 yıl ve


5 yıldan fazla görev yapmış.
Niçin bu baskı olarak algılanıyor.
Bu hiç kimseyi ilgilendirmez. Çünkü bu ilgili bakanlığın ve iktidarı ilgilendiren bir konudur.
Bir başkaları bu konuyla ilgili sadece yorum yapabilirler. Ama yapılsın veya yapılmasın diye kimse karışamaz. Eğer TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen kurumun verimini artırdıysa devam edecek veya artırmadıysa devam etmeyecek.
Burada biz birisini yargılama gibi bir çalışma yapmıyoruz.
Düşüncesi ne olursa olsun başarılıysa arkadaşımız devam edecek.
Aksi bir düşünce olsaydı zaten Genel Müdürleri-mizin çoğu siyaseten bizle uyum içerisinde olan insanlar değil ama devam ediyorlar. Kimse bu çalışma hakkında konuyu saptırmasın. Bazı kişilere sahip çıktıklarını sanıyorlar ama böyle yaptıkları için o kişilere zarar veriyorlar" şeklinde konuştu.

Sahip çıkılması gerekiyorsa biz sahip çıkarız
Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar sendikaların ve odaların, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen´in görevden alınacağı yönündeki haberlerin ardından yaptıkları açıklamaları Pusula´ya değerlendirdi.
Ak Parti´nin atadığı bürokratların devam edip etmeyeceğine siyasi iradenin karar vereceğini belirten Uçar, kimseye özel iş gördürme peşinde olmadıkları gibi, karşı çıkanların hangi çıkarların peşinde olduğunu sordu.
Uçar değerlendirmesinde;
"Kitle örgütleri bir takım açıklamalarda bulunmuş. Güya demişler ki Hamdi Bey´in lojman, iş ve bir takım taleplerine Genel Müdür karşılık vermedi diye görevden alacak. Bende diyorum ki, eğer ben Genel Müdür benim taleplerime cevap vermedi diye görevden aldırmak istiyorsam, demek ki lojman, iş değişimi gibi işleri bunlar yaptırıyorlardı. Demek ki birileri tarafından bu işler yapılıyor. Ben her hangi birisinin tarafıyla TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen´in görevden alınmasını istemedim ve Genel Müdürü görevden alınsın diye adamda tutmadım. Rıfat Bey´le ilgili görüşlerimi iki bucuk yıl önce ortaya koydum ve bunu açık bir şekilde kamuoyu ile paylaştım. Rıfat Bey´le ilgili iki yıl önce ne düşünüyorsam şimdi de aynısını düşünüyorum. Birileri bugün bizim göreve getirdiğimiz bürokrata sahip çıkmakla kendi bir takım emellerine ve çıkarlarına cevap veriyordu ki, onun için sahip çıkmaya çalışıyorlar. Oysa bu bir siyasi iradenin vereceği karardır.
Bu iktidar Rıfat Bey´i 5 yıl önce nasıl göreve getirdiyse, 5 yıl sonra da yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etmesini de biliriz. Şunu da belirteyim, Türkiye Taşkömürleri Kurumu´nda Rıfat Dağdelen kadar uzun süre görev yapan bir bürokrat daha yoktur.
Biz bürokratlarımızın üzerinde asla siyasi müdahale ve baskı unsuru olmadık. Rıfat Dağdelen´e sahip çıkılması gerekiyorsa ilk iktidar sahip çıkar.
Onun için bunların görevden alındı veya alınıyor diye olay çıkarmaları çok anlamı yok. Sahip çıkarak biraz burada siyasi bir hareket var. Burada Rıfat Dağdelen´e sahip çıkmanın ötesinde iktidarın yapmış olduğu değişimlere her zaman ki gibi bürokrasi atamalarında da müdahale olmak istiyorlar. Doğru ya da yanlış bunlar çamur bulaştırıyor" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi