Kozlu Belediyesi´nin otobüs hatları ihalesi için yaptığı ihale sona erdi. Üç firmanın girdiği ihalede bir firma çekilerek ihaleye zarf sundu. Bekard ve Günnak firmalarının girdiği ihaleyi, 115 bin TL veren Bekard firması aldı. Günnak Proje Deniz Petrol, Nakliyat LTD. Şirketi ile Bekard Taşımacılık Gıda Sanayi LTD. Şirketi ile Turex Şirketi arasında yapılan ihaleye giren Turex Firması ihaleden çekilerek ihaleye zarf verdi.
Bekard´ın kazandığı ihale sonrası açıklama yapan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, halkımızın bundan sonra daha iyi yolculuk yapacağını ve otobüs bekleme gibi bir sıkıntı yaşamayacaklarını belirtti.
Yeni otobüsler sayesinde az da olsa istihdam kapısının açılacağını ifade eden Bektaş, "Uzun yıllardan beri Kozlu Belediyesi tarafından yapılan, fakat arabaların miadı doldukça amortisman ve personel giderlerinin çok yüksek olması nedeniyle sıkıntı yaşamaya başladığımız toplu taşımacılık, günde ortalama 13 bin kişinin taşındığı ve Zonguldak´ın en büyük yolcu taşımacılığının yapıldığı toplu taşımacılık ihalesi sonuçlandı. İhaleyi Bekard firması, aylık 115 bin TL muhammen bedel vererek kazandı. İhale şartnamesi gereği 2 ay içerisinde 32 adet sıfır, akıllı bilet uygulamalı ve klimalı araç alacak. Bundan sonra Kozlu´daki toplu taşımacılık yeni bir milat almış bulunuyor. İnsanlarımıza çok daha hızlı arabalarla daha sağlıklı, yollarımıza uygun taşımacılık olsun diye küçük araç seçtik. Bir karar aldık ve bugün kararımızı gerçekleştirdik, Allah utandırmasın" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi