Sarıyayla Barajı çevresindeki ağaç kesim çalışmalarını yerinde inceleyen Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci'den bilgi aldı.
Gazetecilerle birlikte ağaç kesimlerinin yapıldığı ormanlık alana giden Başkan Yemenici ve Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci, çalışmaların yürütüldüğü yerde konuyla ilgili açıklamalar yaptılar. Ekinci, ağaç kesimlerinin devam ettiği ve toplamda açılacak yolun 5 kilometreyi bulacağını belirtildi. Ekinci, açılan yolların orman yangınlarına müdahale ve üretilen ağaç emvalinin nakliyesi için kullanılacağını belirtti.
Ağaç kesilen alanın Sarıyayla barajına 1,5 kilometre uzakta olduğunu söyleyen Müdür Ekinci, söz konusu çalışmaların sonucunda yağmur ve kar suyunun yol açacağı herhangi bir sel riskinin olamayacağını ve hiçbir şekilde çamurlu suyun baraj suyuna karışamayacağını ifade etti.
Çalışmaları yerinde inceleyen Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Sarıyayla köyünden bazı vatandaşların şikayetleri üzerine yerinde bir inceleme yaptıklarını söyledi.
Kesim yapılan alanın baraja fazlaca uzak olduğunu söyleyen Başkan Yemenici ise, bu çalışmaların su havzası üzerinde herhangi bir risk oluşturmadığını sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi