15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen Darbe girişimi sonuçsuz kalırken, hakem ve gözlemci camiasından da hainlerin olduğu tesbit edildi. 15 Temmuz’dan önce Klasman hakemleri açıklanırken, 29 Temmuz tarihinde de Klasman gözlemcilerinin açıklanması bekleniyordu. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamasında ülke genelinde yürütülen FETÖ/PDY operasyonları kapsamında hakem ve gözlemcilerin de örgüte bağlı olup olmadıkları araştırılmasından ardından açıklanacak. 15 Temmuz tarihinden önce açıklanan Klasman hakemleri için de araştırma başlatıldı.

ZONGULDAKLI HAKEM VE GÖZLEMCİLER DE BEKLEMEDE

Soruşturma tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldaklı hakem ve gözlemciler için de geçerli.

HAKEM VE GÖZLEMCİLER AÇIKLANACAK

Devletin FETÖ/PDY araştırmasının ardından örgüte bağlı hakem ve gözlemcilerin ayıklanmasının ardından örgütle ilişkisi olmayan hakem ve gözlemlerin görevlerine devam edeceği, Klasman Hakem ve Gözlemcilerin tam listesinin Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yeniden açıklanacağı öğrenildi.

FUTBOLDA TEMİZLENECEK

Gerek askeri, gerekse polis teşkilatından tüm çürük elmaların ayıklanmasının ardından hakem ve gözlemci camiası da temizlenmiş olacak. Böylelikle son yıllarda kafalarda soru işaretleri oluşturan maçlar artık daha güven ve huzurla izlenebilecek.

B KLASMAN ERDEM İREN TUTUKLANDI

15 Temmuz tarihinde girişilen darbe girişimi sonrası yaşanan gözaltılar devam ediyor. Şanlıurfa’da gözaltına alınan komiser ve B Klasman Hakemi Erdem İren çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Böylece hakem camiasından tutuklanan sayı 2’ye çıktı.

ESKİ HAKEM MURAT DAĞLI TUTUKLANDI

15 Temmuz darbe girişimi operasyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenleyen pilotlardan Murat Dağlı eski Üst Klasman Yardımcı hakemi çıktı. En son 19 Mart 2003 yılında Turkcell Süper Ligi’nde Gaziantep- Elazığspor maçında görev aldığı belirlendi. Rütbesi sökülerek gözaltına alınan ve ardından adliyeye sevk edilen Kara Pilot Albay Murat Dağlı, Skorsky helikopterini kullanıyordu. O dönemde Süper Lig’de görev yapan Murat Dağlı zorlu ve kritik maçlarda da görev yapmıştı.

ENGİN ÇIRAKOĞLU ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bu iki hakem göz alına alınarak tutuklanırken, yaptıkları ihanet asla unutulmayacak ve cezaları en ağır şekilde verilecek. Öte yandan Ülkesinin bölünmez bütünlüğü için çaba gösteren Eski Üst klasman yardımcı hakemi J. Mu. Albay Engin Çırakoğlu Tuğgeneral oldu.

Editör: Pusula Gazetesi