Karabük'ün Ovacık ilçesi yüzlerce kişi kent merkezinde toplanarak 15 Temmuz Şehitlerine dua ettiler.
Karabük'ün Ovacık İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Kur'an-ı Kerim programına Ovacık Kaymakam vekili Murat Irgatoğlu, Belediye Başkanı Zafer Küpler, İl Genel Meclis Üyeleri Muharrem Öter ve Recep Başdağ, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, mahalle ve köy muhtarları ve çok sayıda ovacıklı katıldı.
Programda açılış konuşmasını yapan Ovacık Belediye Başkanı Zafer Küpler, "Ülkemizin bütünlüğüne, milletimizin birliğine ve demokrasimize kast eden asiler ve dışarıdan beslenen hainler bizzat devletimize başkaldırmışlardır. Bu uğurda halkımız topa tüfeğe tanka karşı gelmiştir ve sonuçta darbe girişimi engellenmiştir. Vatan uğruna birlik ve beraberliğimiz için canını feda eden şehitlerimize rahmet diliyorum ve bu isyanı lanetliyorum" dedi.
Belediye Başkanı Küpler'in ardından konuşan Ovacık Kaymakam Vekili Murat Irgatoğlu ise, "Biliyorsunuz ki 15 Temmuz Gecesi bir darbe girişimi yaşandı. Bu girişimde millet milli iradesine sahip çıkarak bayrağını aldı sokaklarda tankların önüne yatarak tıpkı Çanakkale'deki gibi yeniden kurtardı. Vatanına bayrağına sahip çıkan siz değerli halkı tekrar tebrik ediyorum. Artık tüm dünya milletleri tekrar gördü ki Türk milleti vatanını satmaz. Türk Milleti Al Bayrağını tekrar gök yüzünde dalgalandırdı ve herkese büyük bir mesaj verdi. Ben buraya gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından 15 Temmuz Şehitleri için Kur'an-ı Kerim'in okunması ve duaların yapılmasının ardından namaz kılınırken vatandaşlar namazın ardından dağıldı.
Editör: Pusula Gazetesi