Son günlerde basına yansıyan haberlerde, AK Parti&[#]8217;nin Zonguldak İl Yönetiminin Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen&[#]8217;i görevden aldırmak için yoğun bir çalışma içine girdiğini belirttiğini iddia eden sendika temsilcileri ortak basın toplantısı düzenledi. TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu, KESK Enerji, Sanayi, Maden kamu Emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu, Zonguldak Maden Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu&[#]8217;nun ortaklaşa olarak yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:
&[#]8220;TTK, ülkemizin tek taşkömürü üreticisi bir kamu iktisadi teşekkülü olarak uzun yıllar kendisine verilen görevi yerine getirmiş ancak 1980 yılından sonra uygulanan bilinçli politikalar sonucu zor durumlara düşürülmüştür. Bilindiği gibi kamu kuruluşları, kendilerine yasa ile verilen kamu görevlerini yapmak üzere kurulmuşlardır. Bu çerçevede, söz konusu kuruluşlar, ekonomik akılcılık ilkesine uygun yönetilmek ve personel politikalarını söz konusu ilke doğrultusunda yapılandırmak durumundadırlar.
Ülkemiz madenciliğinin en önemli kuruluşları da aynı ilkeler çerçevesinde çalışmak ve mevcut rezervlerimizden ülkemiz için en yüksek yararın sağlanmasına yönelik çalışma yapmak üzere görevlendirilmişlerdir. Ancak, söz konusu kurumlarda, özellikle son yıllarda yapılan atamalar, kurumların asli görevlerini aksatacak nitelikte olması bakımından son derece çarpıcıdır. Halkın alın teri ile kurulan ve ülkemizin kalkınmasında önemli işlevler gören kamu kuruluşlarımızda özellikle son dönemde yönetici kademelerine yapılan atamalarda bilgi, beceri ve liyakat aranmasından vazgeçilmiştir. Kamu kurumlarının yönetim kademelerinde zamanı geldiğinde görev değişikliklerinin yapılması doğaldır. Ancak bu uygulamaların, hem kamu vicdanında, hem etik olarak hem de hukuk çerçevesinde kabul görmesi gerekir."
Editör: Pusula Gazetesi