Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve projeleri hakkında bilgiler verdi.
Kozlu sahilinde yapılacak aguapark, belediye otobüslerinin ihalesi, Kozlu´nun ilçe yapılması, alt yapı ve imar çalışmaları, belediyenin borçları gibi birçok konuda açıklama yaptı.
Bektaş, borçsuz ve her kesimin sesini duyan bir belediye yaratmak istediğini belirterek, Kozlu halkından biraz sabırlı olmasını istedi.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi:

&[#]8216;Kozlu sahili cennet olacak&[#]8217;
Kozlu Sahil Projesi, 5 mimar tarafından hemen hemen yüzde 85 bitti. Salı günü buraya geliyorlar. Rötuşlarını yapıp sanal âlemde yani internet sitemizde yayınlayacağız. Tahminim Mart ayında projenin ilk aşaması başlayacak. 3 sene içerisinde de bitirmeyi düşünüyoruz. Amacımız şehre girerken herkesin ´ne güzel bir şehirmiş´ demesi. Çünkü ilk bakışta intiba yaratılır. Vatandaşın Kozlu´ya girerken bir cennete giriyormuş gibi olmasını düşünüyoruz. İnşallah öyle de olur.
Güzel bir proje olacak. Projenin dâhilindeki bütün alanlar turizm bölgesi olacak. Hiçbir şey olmazsa 400 kişi çalışacak. Bodrum Antalya gibi tatil bölgeleri gibi bir alan olacak.

&[#]8216;İhale Pazartesi günü&[#]8217;
28 Eylül Pazartesi günü saat 14.00´da Belediye Otobüsü ihalemiz gerçekleşecek. Yine basına açık yapacağız. Bu kez katılımın fazla olmasını bekliyoruz. Şuanda araç sayımız az olduğu için insanlar tıkış tıkış gidiyorlardı. İddia ediyorum bu proje gerçekleştikten sonra kimse taksiyle Zonguldak´a gitmeyecek. Nasıl olsa klimalı, düzenli bir araba olmuş olacak. İnsanlarımıza çok güzel bir toplu taşıma hizmeti kurmuş olacağız. Daha önceki firmayı iptal ettik. Çünkü şartname bedelin altın da bir teklif vermişti. Ancak yeniden ihaleye girecek.

&[#]8216;Kozlu´nun önü açık&[#]8217;
Samimi duygularla söylüyorum şuanda önü açık, nadir beldelerden biri Kozlu´dur. Bunu laf olsun veya siyaset olsun diye söylemiyorum. Yine iddia ediyorum bu 3-4 senenin sonunda herkes Kozlu´yu örnek almak zorunda kalacaktır. Yeter ki önümüzü başka bir şeyle kesmeye çalışmasınlar. İşsizliğinden şehir düzenine, alt yapısına kadar her şey tam olacak.
Bu sefer dersimizi iyi çalıştık. Bazı belediyelerimizin belediye dükkânları vardır ama kiralarını alamıyorlardır. Bende bütün borçlarımı ödemek için bu gayrimenkullerimi satacağım. Ayakları üzerinde dura bir belediye yapmak istiyorum. Ben kayıklarına binilip derenin içinde gezilebileceği mavi bir dere istiyorum. Kozlu´dan İhsaniye´ye kadar yürüyebileceği bir gezi alanı istiyorum. Cennet gibi bir Kozlu istiyorum. Hedefim bu. Sadece Avrupa gibi bir şehir meydanı yapacağız. Belediye binamızı değiştiriyoruz. Bu koşullarda belediyecilik yapılmaz.
Burada tek devlet kurumu belediye. 37 bin kişi çok ciddi bir rakam. Her zaman söylüyorum. Türkiye´de 2 bin 11 belde var ve büyüklük açısından biz ikinci sıradayız. 850 tane ilçe var ve biz büyüklük açısından 691´inci sıradayız. 691 ilçeden daha büyüğüz. 7 vilayetten büyüğüz. 284 tane birinci kademe büyük şehir belediyelerinin 243´ünden büyüğüz. Ama belediye binamız hala 53 yılından kalma bir belediye.
Burayı yönetmek bir şehir veya ilçe belediyelerini yönetmekten çok daha zor. Çünkü orada Kaymakam´a, Sağlık Müdürlüğüne her yere gidebilirsiniz. Ama burada her şey belediye başkanına geliyor. Bunun yanında arazi koşulları da müsait değil. Burada herkes belediyecilik yapamaz. Bu işler kolay değil. İlçede sıkıntını Kaymakam veya başka biriyle paylaşabilirsin ama burada öyle bir şey yok. Burada her şey ayağına taş takılandan, tuvaleti akana kadar bize söyleniyor. Belediye başkanına ulaşmakta kolay. Aynı şekilde illerde, ilçelerde belediyelerde belediye başkanlarına bu kadar kolay ulaşamazsınız. Benim telefonum gece 3´te 4´te de çalar.

&[#]8216;Kozlu´yu çakallardan temizleyeceğiz&[#]8217;
Bu şehirde saat 7´de insanlar kendilerini evlerine hapsediyorlar. İnsanlar ekonomik krizden dolayı, çay içecek dahi paraları olmadığı için kendilerini eve hapsediyorlar. Biz gece 10-11´lere kadar hayatın cıvıl cıvıl devam ettiği, üniversite talebelerinin ´oh be iyi ki buraya gelmişiz´ diyebileceği bir şehir yapmak istiyoruz. Serserilerden bu memleketi temizlemek istiyoruz. Çakallardan temizlemek istiyoruz. Maalesef var bunlar. Şehrin imar pisliklerini temizlemek istiyoruz. Şuanda Kozlu´daki insanların hepsinin yüzü güler. Sabah çarşıda insanlar arkamdan koşa koşa günaydın demeye gelirler. Hiçbir belediye başkanına bu yapılmaz. Bu insanların benimle de hiçbir işleri yok.
5 yıl boyunca bu memlekette bir tek kanal bile temizlenmemiş. Şimdi şehrin her tarafı pırıl pırıl. Bunların yanında imar pisliğini de temizlemeye çalışıyoruz. İnsanlara kat artırımı verilmiş. Önemli değil. Çünkü olan olmuş. Geçmişe dönük fazla konuşmak istemiyorum ama bunları da temizlemek zorundayız. Huzurlu bir kent yaratmak zorundayız. İnsanlarımızdan da biraz sabır istiyoruz.
Daha 6 ay olmadı ama herkes ´onu yaptın, bunu yaptın bizimkini niye yapmadın?´ diyorlar. Ama 6 ayda bütün sorunları çözülmesi mümkün değil. Biz şu anda dışarıda iyi görünüyoruz. Bunu kendi kendimizi kandırmak için söylemiyorum. Ben bazen Zonguldak´taki vatandaşlarımızla konuşuyorum ´Allah senin gibi bir başkan bize de nasip etseydi ne olurdu´ diyorlar. Ben bunu Zonguldak´taki Belediye Başkanı kötü olduğundan demiyorum. Ama bunu yüzlerce kişiden duydum.

&[#]8216;İstihdam sağlamaya devam&[#]8217;
Şuana kadar 129 kişiyi özel sektörde sigortalı işe yerleştirmişim. Bunu hangi bir belediye başkanı yaptı. Yılbaşına kadar da bu sayı 200´leri bulacak. Otobüs ihalesi gerçekleştiğinde 60 şoför işe girecek. Bunları da biz söyleyeceğiz de girecek.
Yakında da güvenlik ihalemiz var. Ama bu işler birden kolay olmuyor. Benim tek amacım buraya geldiğimde sigortasını, vergisini zamanında ödemiş, maaşlarını 2-3 gün evvelden bankasına yatırmış bir belediye yaratmak istiyorum. Tüm bu borçlara rağmen ve bunu yaratacağıma da inanıyorum. Şuanda 31 Trilyon yapılandırılmış 21 Trilyon da piyasaya, emekliye borcumuz var. Yani toplam 52 Trilyon borç var. Ama Allah nasip ederse borçsuz bir belediye bırakarak buradan çıkacağız.

&[#]8216;Tüm kanalları temizledik&[#]8217;
Eskiden bir yağmur yağsa her tarafı sel basardı. Ama şimdi bütün kanalların içini öyle güzel temizledik ki o yoğun yağmurda hiçbir şey olmadı. Şimdi Atilla İlkokulunun orada bir çalışma yapıyoruz. Sondaj yoluyla bir tünel açıyoruz. İddia ediyorum Türkiye´de hiçbir belediye başkanı böyle bir işe girmeye cesaret edemez. Bu zor iş ama herkese örnek olacak ve herkes bunu yapmak zorunda kalacak. Kısacası biz iyiye gidiyoruz. İçimde bir his var ve bu sefer iyi şeyler olacak.


&[#]8216;Kozlu´yu ilçe yapanın ömür boyu hizmetindeyim&[#]8217;
Normalde Türkiye´de ilçe olacak bir yer varsa oda burasıdır. Ancak kanun gereği şehre yakınlığından dolayı yapılmıyor. Biz ne dersek diyelim bu siyasi bir karardır. Burayı ilçe yapabilecek olan iktidar, bir siyasetçi kim olursa olsun ben bir belediye başkanı olarak ömrü boyunca onun emrinde çalışacağım. Hiçbir paye de istemiyorum. Onu yapacak olan siyasetçiye bu Kozlu halkı çok büyük değer verecektir. Ama önemli olan niyettir. Öpmeye niyeti olan yanağın nerde diye sormaz. Şimdi ben burada bir belediye başkanı olarak şu yolu kapatmayı düşünüyorum desem kim bana engel olacak. Bahane aramaya gerek yok.
Yapılmak istenirse yapılır. Ama ben hislerime çok güvenirim. İnşallah iyi şeyler olacak. Ben insanlarımızdan sabırlı olmalarını istiyorum. Elimde bir sihirli değnek olsa da her şeyi bir anda düzeltebilsem. Biranda herkesin evine ekmek getirebilsem. Biranda herkesin çocuğuna bir yerlerden burs bulabilsem. Ama olmuyor. Çünkü imkânlarınız kısıtlı. Parası bol bir belediye olsam inşallah o da olacak ve o zaman yasak olmasına rağmen bir kanaldan öğrencilerimize de yardım edeceğim.
Şimdi 4 tane bayan tuttum. Her eve gidiyorlar ve tek tek aile durumlarını, hastalıkları var mı yok mu her şeyini öğreniyorlar. Yardımlarımızı o listelere bakıp takip edeceğiz. Hastalıkta her ne olursa olsun yanlarında olacağız. İnşallah Allah utandırmaz."
Editör: Pusula Gazetesi