Bartın Valisi Nusret Dirim Göreve başlamasının ardından Amasra'ya ilk inceleme gezisini yaptı.
Vali Dirim İlk Olarak Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eseri Kaymakamlıkta ziyaret etti. Kaymakamlık Binası önünde Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser, Bartın İl Kültür Müdürü Fuat Dursun, Amasra İlçe Emniyet Müdürü Sedat Teber, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Faruk Uğurel, Amasra Müze Müdürü Baran Aydın, karşıladı. Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser ve Daire Müdürleri sorumluluk alanları ile ilgili yaptıkları bilgilendirmenin ardından kaymakamlıktan ayrılan Vali Nusret Dirim, Amasra Belediye Başkanı M. Emin Timur'u makamında ziyaret etti.
Amasra Belediye binası girişinde kalabalık bir belediye personelinin karşıladığı Vali Dirim Belediye Başkanı M. Emin Timur'dan belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Emin Timur ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Vali Nusret Dirim'e "Karaelmas'ın İlk Madencileri" isimli kitap ve Amasra manzaralı mini tablo hediye etti.
Vali Nusret Dirim Belediye ziyaretinin ardından restorasyon çalışmaları bitirilen ve halkın kullanımına kısa süre içinde açılacak olan Amasra Müzesi'ni ziyaret ederek Müze Müdürü Baran Aydın'dan müzede sergilenen eserler hakkında ve müze tadilatında gelinen son nokta ile ilgili bilgi aldı. Müze Müdürü Baran Aydın, tadilat çalışmasında sona gelindiğini, bahçe çalışmalarında bazı eksikliklerin olduğunu ifade ederek çok kısa sürede halkın hizmetine açılacağı bilgisini verdi.
Amasra Merkezinde bulunan iki tarihi hamamda da incelemelerde bulunan Vali Nusret Dirim, restore çalışmalarının yapılabileceğini ifade ederek bununla ilgili bir çalışma başlatılması gerektiğini söyledi. Yaklaşık 3 saat süren inceleme gezisinin ardından Vali Dirim Amasra'dan ayrılarak Bartın'a hareket etti
Editör: Pusula Gazetesi