Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan astsubay, memleketi Düzce'nin Yığılca ilçesinde 50 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidi, 3 aylık nişanlısı askeri üniforma ile uğurladı.
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bulunan baraj inşaatına bölücü terör örgütlerince dün yapılan saldırıda, Düzceli Astsubay Metin Uysal şehit olmuştu. Düzceli şehit Uysal için memleketi Düzce'nin Yığılca ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Sabah saatlerinde şehit evinde okunan duaların ardından şehidin naaşı köylülerin omuzunda köy çıkışına kadar taşındı. Burada köylülerden helallik alınmasının ardından cenaze aracına alınan şehidin naaşı Pazaryeri Camii'ne getirildi. Törene 3 ay önce nişanlandığı ancak hain terör saldırısında şehit düşen Astsubay Uysal'ın üniforması ile katılan Zeliha Şahin ise gözyaşları içerisinde şehidinin fotoğrafına sarıldı.
3 aylık nişanlısının kamuflajı ile törene katıldı
Pazaryeri Camii'nde kılınan öğle namazının arından, törene katılımın fazla olması nedeniyle şehidin cenazesi Yığılca stadyumuna götürüldü. Geçici görevle gittiği Silvan'da şehit düşen Uysal'ın 3 ay önce nişanlandığı Zeliha Şahin, üzerinde şehit astsubayın üniforması törene katılarak tören boyunca nişanlısının fotoğrafını elinden bırakmadı.
50 bin kişi şehidini uğurladı
Törene engelli eşi şehit annesi Ayşegül Uysal ile katılan baba İslam Uysal ise tören boyunca metanetli durarak, oğlunun tabutunun başından ayrılmadı. Şehidin kardeşleri ve 80 yaşındaki dedesi Metin Uysal'ın da katıldığı törene İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, Düzce Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bilal Güvenir, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ilçe belediye başkanları, kaymakamları, siyasi parti temsilcileri ve yaklaşık 50 bin kişi katıldı.
Düzceliler, ilçe stadyumunda şehidini uğurladı
Pazaryeri stadyumuna getirilen şehit cenazesi daha sonra Düzce Müftüsü Selami Emen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından tekrar vatandaşların omuzlarına alındı. Bir müddet sonra cenaze aracıyla getirildiği Doğanlar köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.
Editör: Pusula Gazetesi