Koru Yaylasından Taşköprü-Çatalzeytin arasına yol yapılması için İl Genel Meclisinin üç komisyonu Çatalzeytin'de toplandılar.
Köylere Yönelik Hizmet Komisyonu Üyeleri Mevlüt Kaplan, Ziya Kavakçı, Necmi Aladağı, Osman Bayrak, Uğur Aydın, Ormanı Koruma ve Erozyonu Önleme Komisyonu Üyeleri Doğan Akkaya, Hüseyin Teryaki, İlhan Bozahmetoğlu, Turizm Komisyonu Üyeleri Mehmet Apaydın, Ziya Eker Koru Yaylasında ve Çatak yolunda inceleme yaptılar. İl Genel Meclisi Üyesi Mevlüt Kaplan ve 10 arkadaşının imzasıyla meclise Çatalzeytin-Taşköprü arasında Koru Yaylasından yol açılması için verilen önerge üç komisyona havale edilmişti. Komisyonların raporu mecliste görüşülecek. Olumlu karar alınırsa Çevre ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Özel İdaresinin katkılarıyla yol açılacak.
Çatalzeytin İl Genel Meclisi Üyesi Mevlüt Kaplan, "çılmasını önerdiğimiz Koru Yaylasından geçecek Çatalzeytin- Taşköprü yolu hem turizmi canlandıracak hem de Kastamonu merkez olmak üzere Aban, Bozkurt, Türkeli, Taşköprü, Çatalzeytin ilçelerine ekonomik katkı sağlayacak. Çatalzeytin- Taşköprü ulaşımı 140 km'den 70 km'ye inecek. Doğa harikası Koru Yaylamız yolun açılmasıyla turizme hizmet edecek" dedi.
Konuk İl Genel Meclisi Üyeleri, Kaymakam Recep Koşal ve Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz ile birlikte Hamam lokantasında yemek yediler.
Editör: Pusula Gazetesi