Karabük Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle basın açıklaması yapıldı.
Karabük Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Cemiyet Yönetimi, "Bu yıl 24 Temmuz'u Basın Bayramı değil de, "Dayanışma ve Birlik Beraberlik Günü" olarak gördüklerini ifade edildi. Karabük Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Cemiyet Başkanı Metin Kaya, şunları söyledi:
"Değerli meslektaşlarım, saygıdeğer Karabük'lüler; Bu yıl 24 Temmuz'u bir bayram
değil, bir dayanışma günü olarak görüyoruz. 15 Temmuz günü ülkemiz vatan ve millet düşmanlarının alçakça saldırısına uğramış, milli irade yok sayılmaya çalışılmış, milli iradenin temsil yeri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bombalanmış, milletin silahıyla milletimiz yok edilmek istenmiştir. Milletimize ve 92 yıldır geliştirip daha da büyütmeye çalıştığımız demokrasimize karşı yapılan bu alçak saldırıyı gerçekleştiren vatan hainlerini bir kez daha en şiddetli şekilde lanetliyoruz. Milletimiz; bizlere bu toprakları vatan yapan ve bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, Cumhuriyet ve demokrasi sevdalısı geçmişimizi nasıl unutmadı ve unutmayacaksa, 15 Temmuz akşamının vatan düşmanlarını da asla unutmayacaktır. Bu vesile ile bu hain saldırı karşısında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.
Hangi siyasi görüşte olursa olsun, birlik ve beraberlik içerisinde canı pahasına bu hain saldırı karşısında durup, meydanlara çıkarak vatan düşmanlarına fırsat vermeyen bu necip milletin her bir evladını ayrı ayrı minnet duyuyoruz. Emniyet güçlerimizi ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin asil evlatlarını saygıyla selamlıyoruz. Darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek, halkı doğru bir şekilde bilgilendiren ve darbeye geçit vermeyen meslektaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Karabük Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ve Üyeleri olarak demokrasimize ve milli iradeye hangi şart altında olursa olsun sahip çıkacağımızı ve bağlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bu yıl 24 Temmuz Gazeteciler gününü bir bayram olarak değil, bir dayanışma ve birlik beraberlik günü olarak görüyoruz.
Bu vesileyle bugün aramızda olmayan vatan ve millet sevdalısı meslektaşlarımızı da bir kez daha rahmetle anıyoruz. Milletimize geçmiş olsun."
Editör: Pusula Gazetesi