Zonguldak Kozlu karayolunda akşam saatlerinde meydana gelen kazada Asude Ağartan yaşamını yitirdi. Kaza haberiyle birlikte Zonguldak´ın sevilen ailelerinden olan Ağartan ve Demirtaş aileleri yas var. Hastane önünde toplanan kalabalık otopsinin yapılmasının ardından hastaneden ayrıldılar. Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş dostları tarafından zorlukla teselli edilebildi. İki ailenin yakın dostları ve Asude Ağartan´ın arkadaşları haber üzerine hastaneye akın ettiler.


Elektrik-elektronik mühendisi 25 yaşındaki Asude Ağartan´ın direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil orta refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Yol kenarında durarak otomobilden inen Asude Ağartan, arkadan gelen minibüsün çarpması sonucu otomobil ile minibüs arasında kalarak feci şekilde can verdi. Kazada, otomobilde bulunan bir çocuk da yaralandı.



Kaza, saat 21.00 sıralarında Zonguldak ile Kozlu Beldesi arasındaki sahil yolunda meydana geldi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Asude Ağartan, akşam okuldan aldığı komşusunun kızı Ayşe Açıkgöz ile evlerine gitmek üzere yola çıktı. Ağartan´ın kullandığı 67 AS 540 plakalı renault megan marka otomobil, aşırı hız yaptığı iddia edilen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yol kenarındaki aydınlatma direğine çarptı.



Yıkılan direk yola savrulurken, Ağartan yol kenarında durdu. Ağartan ve Açıkgöz otomobilden indiği sırada, arkadan gelen 32 yaşındaki Murat Gümüşok yönetimindeki minibüs, yoldaki aydınlatma direğinin üzerine çıkıp havalandıktan sonra önce Asude Ağartan´a, sonra da otomobile çarptı. Otomobil ve minibüs arasında kalan Ağartan olay yerinde feci şekilde can verdi. Kazada hafif yaralanan Ayşe Açıkgöz ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı.



Otomobilin direğe çarpması sonucu meydana gelen ilk kazadan sağ kurtulan, ancak minibüsün çarpmasıyla bir bacağı koparak ölen Asude Ağartan´ın cesedi sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından ceset torbasına konuldu. Olay yerine gelen Asude Ağartan´ın yakınları, cesedinin başında gözyaşlarına boğuldu. Cesedin yanından polisler tarafından kaldırılan genç kızın yakınları uzun süre birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Ceset, Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı.



Kaza nedeniyle yolda bir süre ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Kazadan yara almadan kurtulan minibüs sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Editör: Pusula Gazetesi