Zonguldak Cumhuryet Başsavcısı H. Hakan Yağız, darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturmalar ve gözaltı kararlarıyla ilgili basın açıklaması yayınladı. İşte o açıklama;
Cumhuriyet Başsavcılığımızca 15/07/2016 tarihinde ülkemizde bir kısım askeri personelin darbe girişimine yönelik eylemleri nedeniyle TCK'nın 309. (Anayasayı İhlal), 311. (Yasama Organını Engellemeye Teşebbüs), 312. (Hükümete karşı İsyan), 314 (Silahlı örgüt) ve 313. (Türkiye Cumhuriyetine Silahlı İsyan) maddeleri uyarınca soruşturma başlatılarak, atılı suçları işleyen şüphelilerin derhal yakalanması ve gözaltına alınması talimatı verilmiştir.

Yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu değerlendirilen Zonguldak il merkezi ve mülhakatlarında görevli adli ve idari 37 Hakim ve Cumhuriyet Savcısı hakkında gözaltı talimatı verilmiştir.

Bugüne kadar 24 Hakim ve Cumhuriyet Savcısı tutuklanmış olup, 2 hakim hakkında Adli Kontrol Kararı verilmiştir. 3 Hakim gözaltında bulunmaktadır. 8 Hakim ve Cumhuriyet Savcısı hakkında ise yakalama kararı çıkartılmıştır.

Soruşturma kapsamında, 1 Tuğgeneral, 1 Tuğamiral, 2 Albay ile 1 Emniyet Müdürü tutuklanmıştır.

Editör: Pusula Gazetesi