Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesi&[#]8217;nin 6. olağan genel kurulu dernek binasında gerçekleştirilen kongreye Belediye Başkanı İsmail Eşref, üyeler katıldı. Kongre 2 liste halinde gerçekleştirildi. Kongrede saygı duruşu, faaliyet raporlarının okunmasının ardından konuşma yapan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, &[#]8220;Bugün burada 6. olağan kongremizi yapıyoruz. Hepimiz kader arkadaşıyız. Önce şehitler derneğini kurduk, sonra şehitlik anıtını kurduk. Daha sonra derneğimize ait yer aldık. 12 sene içerisinde hiçbir şehidimizi hiçbir gazimizi ayırt etmedim. Zonguldak&[#]8217;ta toplam 103 şehit ailesi, 48 tanede gazi ailesi var. Benim tek bir amacım var şu binamızın yapılması ve ben ondan sonra kendim bu başkanlıktan çekileceğim. Kongremizin herkese ve derneğimize hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, her zaman şehit aileleri ve gazi ailelerinin yanlarında olduklarını söyledi. Eşref, &[#]8220;Şehit aileleri ve gazi aileleri bizim için çok önemli. Her zaman saygı duyarız. Elimizden geldiği kadarıyla onların sorunlarına çare bulmaya çalışıyoruz. Her zaman yanlarında olduk ve bundan sonrada yanlarında olacağız. Yerlerine hiçbir şey koyamayacağımız şehitlerimiz için ne yapılsa azdır. Her zaman yanınızda yer aldığımı söylemek istiyorum. Kongrenizin herkese ve derneğinize hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; diye konuştu.
Kongrede ikinci aday olan Cihan Köktürk ise yaptığı konuşmada, &[#]8220;Derneğimiz sıradan bir dernek değildir. Görevlerinin ulviyeti ve kutsiyeti yüksektir. Üye sayımızın her geçen gün artması bunun bir göstergesidir. Elbette ki dileğim şehit sayısının artmamasıdır. Ancak, devletimizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini içerde ve dışarıda bölmek isteyenler olduğu sürece, canımızı seve, seve vermeye hazırız&[#]8221; şeklinde konuştu.
Kongredeki konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Kapalı zarf usulü yapılan oylamada mevcut başkan Mustafa Yorulmaz 95 oy aldı. Oylamada 18 oy ikinci aday Cihan Köktürk alırken 3 oy da geçersiz sayıldı.
Editör: Pusula Gazetesi