Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından '2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programları Eğitim Toplantısı' düzenlendi.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından '2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı' kapsamında düzenlenen eğitim toplantısı Karabük İl Özel İdare Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Programda açılış konuşmasını BAKKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen yaptı. Sözen, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına çağrıda bulunarak daha fazla proje üretilmesini istedi.
"˜Daha çok proje üretelim'
Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Sözen; " Ajansımız tarafından 2016 yılı proje teklif çağrısı kapsamında Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı hazırlanmış ve 11 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla kar amacı gütmeyen kurum kuruluşlarımıza yönelik 7 milyon TL bütçe proje teklif çağrısına çıkılmıştır. Benim Karabük'teki kar amacı gütmeyen kurumlardan istirhamım, proje hazırlama ve sunma konusunda olağanüstü hassasiyet göstermeleridir. Kalkınma ajansına bir ilden ne kadar çok ve kaliteli proje üretilip sunulursa, o ilin daha fazla mali destek almasına imkan doğacaktır. Karabük'te diğer illere nazaran daha fazla proje yapalım ve bu konuyla ilgili çalışmalar yürütelim. Hem Karabük'te kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar olarak mali destek programlarından daha çok yararlanalım, hem de kalkınma ajansımızın yürütmüş olduğu çalışmalar açısından da ileriye dönük ilimiz için bir ışık oluşturalım. Daha fazla proje üretmemizin hem bölgemiz hem de ilimiz açısından çok faydalı olacağı kanaatindeyim" dedi.
BAKKA Program Yönetim Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı da eğitim toplantısında Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı içeriği hususunda bilgi verdi. Programda ardından KAYS sistemine nasıl başvuru yapılacağı, mantıksal çerçevenin ve bütçenin nasıl hazırlanacağı hususunda detaylı eğitim verilerek katılımcıların soruları cevapladı.
Programa İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve eğitim programının davetlileri katılım sağladı.
Yaklaşık üç saat süren eğitim programının sonunda davetlilere katılım belgesi verildi.
Editör: Pusula Gazetesi