15 Temmuz darbe girişim sonrasında Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı'ndan askerlerin çıkacağı ihbarıyla tugayın bulunduğu D-100 karayolunun Kuruçay ve Karaçağaç Mahallesi mevkilerinin iş makineleriyle kapatılmasının ardından, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için TEM otoyolunun batı ve doğu gişeleri arasındaki bölüm ücretsiz hale getirildi.
Edinilen bilgiye göre, darbe girişimi sonrasında güvenlik gerekçesiyle D-100 kayolunun Kuruçay ve Karacağaç Mahallesi kesimi iş makineleriyle kapatılarak sürücülerin geçişlerine izin verilmedi. 5 günden bu yana kapalı olan yoldan geçemeyen vatandaşlar sıkıntı yaşarken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın talimatıyla TEM otoyolunun Çaydurt gişelerinden girerek Paşaköy gişelerinden çıkan sürücülerden ücret alınmayacağı ifade edildi. Uygulama aynı şekilde Paşaköy gişelerinden girerek Çaydurt gişelerinden çıkan sürücüler içinde uygulanacak.
Öte yandan, yolun kapatılmasının ardından, TEM otoyolunun iki gişesi arasını kullanarak para cezası alan sürücülerin cezalarının iptal edileceği ifade edildi.
Editör: Pusula Gazetesi