Bu yıl ilk defa emniyetle birlikte denetimlere başladıklarını belirten Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Güney ile birlikte yürüttükleri denetime 7 Çevik Kuvvet Polisi, 15 belediye personeli olmak üzeri yaklaşık 25 kişilik ekiple yaptıklarını söyledi.
Bu uygulama ile kaldırım işgallerini ile esnaf ve vatandaş kavgasını ortadan kaldıracaklarını belirten Uludüz şunları söyledi:
"Kaldırımı işgal esnaflarımızı mallarını 40 santimi aşmamaları kaydıyla uyarılarımızı bugünden itibaren yapmaya başladık. Vatandaşlarımıza Zonguldak Belediyesi Zabıta ekibi ve Emniyet Müdürlüğü personeli ile Belediye Başkanımız İsmail Eşref´in bu konudaki titizliğini ve uyarılarını ilettik. Vatandaşları kaldırımı işgal etmeden olması gerektiği gibi satış yapmalarını uyardık.
Ülkemiz kriz dalgasıyla boğuşuyor ve biz bu krizde kimsenin ekmeğine müdahale etmek istemiyoruz. Göreve geldiğimizden buyana 5 aydır esnafımızı kaldırım işgalleri konusunda uyarıyoruz.
Kaldırımı işgal eden esnaflarımıza bizzat kendim gittim uyardım. Zabıta ekibimizdeki arkadaşlarımız uyarıda bulundu, tebligat yollandık ve cezalar yazdık.
Ancak vatandaşların geçiş yollarında kaldırım işgalleri yüzünden büyük sıkıntılar çekmeye başladık. Özellikle seyyarlar ve dükkân taşmalarından dolayı.
Tek ekip halen de gittiğimizde çok fazla caydırıcı olamadığımızdan dolayı bir aydır Emniyet Müdürlüğü ile yazışmalar yaptık. Bu yazışmalar olumlu sonuç verdi.
Emniyet Müdürümüzde bu konuda çok duyarlı davrandı ve Emniyet Müdürümüzün görevlendirdiği ekiplerle birlikte bundan sonra Çevik Kuvvet ekibiyle ortaklaşa çarşı içi denetimlerimizde birlikte görev yapacağız. Uyarı sürecimizde yasalara uymayanlarında mallarına el koyacağız. Böylelikle kaldırım işgallerini önleyerek vatandaşın geçiş yolunu açacağız. Kaldırımlar tamamen halka ait. Bizim görevlerimizin içinde sadece kaldırım işgalleri değil. Trafik uygulamaları da var. Bunları da ortaklaşa polis ekiplerimizle çözeceğiz. Denetimlerimizin ilkini gerçekleştirdik. İlk denetimlerimize Emniyet Müdür Yardımcımız Mahir Güney Bey de geldi.
Yarından itibaren de zabıta ve itfaiye ekibi ile ortaklaşa bu uygulamamız suç oranları ortadan kalkana denk devam edecek. Esnafı bu konuda bize tepkili ama kaldırımdan geçmekte zorlanan birçok vatandaş bizi destekliyor. Çünkü insanlar kaldırımda yürümekte zorlanıyorlardı. Biz bu kaldırım sürtüşmelerini ortadan kaldıracağız. Biz esnafa 40 santimlik çizgi uygulaması yapacağımız konusunda uyardık ve bu çizgileri çizdik. Özellikle manavları uyardık.
Esnafımızın bu uyarılarımıza uymasını bekliyoruz. Çünkü cezalar çözüm değil. Anlaşarak bu işler çözülebilir. Denetimlerimizi Emniyet Müdür Yardımcımız ile 7 Çevik Kuvvet ve 15 belediye personeli ve yaklaşık 25´e yakın ekiple yaptık" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi