AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Bartın Cumhuriyet meydanında halk ile birlikte Milli irade ve demokrasi nöbeti tutmaya devam edip; Milli iradesine demokrasisine sahip çıkan halka seslendi.
''Sizler bu ülkenin kaderini değiştirdiniz"
Demokrasi nöbeti tutan Bartınlılara seslenen Milletvekili Tunç, milletin bu ülkede oynanmak istenen oyunu ters çevirdiğini belirterek şöyle dedi:
''Sizler bu ülkenin kaderini değiştirdiniz. Allah hepinizden razı olsun. Sadece bu ülkedeki o karanlık emelleri olanlara değil, bütün dünyaya çok güçlü bir mesaj verdiniz. Bizler Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bu ülkede inşallah bugünden itibaren bunların yaşanmaması için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Yıl 1960, bu ülkede bir başbakan ve iki bakanın asılmasıyla sonuçlanan bir darbe yaşandı. Yıl 1980, bu ülkede kardeşi kardeşe kırdıran bir darbe yaşandı. 27 Mayıslar yaşandı. Bu ülkede e-muhtıralar verildi, artık halkımız bu girişimlere fırsat vermeyeceği gösterdi."
"Milli iradeyi yere düşürmedik, düşürmeyeceğiz"
Milletvekili Tunç "Bu millet kendisine ihanet edenleri hiçbir zaman unutmadı. Geçmişte, televizyonlar yokken bunu başardınız. Başbakanı da astınız. Milletin haberi yokken yargılamalar yaptınız. Ama artık bu millet her şeyi görüyor. Bunların hepsinden hesap sorulacak. Bütün Türkiye ayaklandı. 78 milyon kişi ayaklandı. Zannettiler ki geçmişte olduğu gibi iki jeti havalandırıp korkuturuz. Milletimiz bunlardan korkmaz. Artık ülkesine sahip çıkan insanlarımız var. Milli iradeyi yere düşürmedik, düşürmeyeceğiz. Milletimizin emanetine sahip çıkacağız" dedi.
"Meydanı çapulculara, hainlere bırakmayacağız"
Milletvekili Tunç şöyle devam etti: "Bu çapulcuların tek korkusu var. Türkiye 2023 yılında dünyanın süper güçleri arasında olacak. Bundan korkuyorlar. Suçüstü yakalandılar. Bu ülkenin polisine, vatandaşına silah çeken çapulculardan hesap soracağız. Bu milleti birbirine düşüremeyecekler. Meydanı çapulculara, hainlere bırakmayacağız. Bunların Kızılay'da vatandaşımızın arasında canlı bombadan farkları yok. Onlardan çok daha tehlikeli. Bunlar terörist. Bunun hesabını verecekler. Bu millet emri nereden aldığınızı çok iyi biliyor. Sizi çok iyi tanıyor. Yönetime el koyduklarını TRT spikerine silah zoru ile açıklattıyorlar. Böyle bir şey 60 yıl önce olsa inanılırdı. Artık çok sayıda kanal var. Millet doğruyu görüyor. Size bu şekilde cevap veriyor. Başbakanımız, bakanlarımız, valilerimiz, emniyet müdürlerimiz görevlerinin başında. Vatan hainleri tek tek tutuklanıyor. Hep birlikte bu ülkeye sahip çıkacağız' Bartınlı hemşirelerimize de ülkelerine sahip çıktıkları için sonsuz şükranlarım sunuyorum."
Editör: Pusula Gazetesi