Çaycuma ilçesinin Dağüstü köyünde, bayramlaşmak için gittiği akrabasının evinin önünde oynayan çocukların üzerine devrilen dev ağaç, köyü üzüntüye boğdu. 200 yıllık meşe ağacının yıkılması sonucu ağır yaralanan Sipahiler İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Onurcan Akdoğan (14) hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi, Buse Korkut(7) ise Çaycuma Devlet Hastanesi´nde yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Zonguldak Karaelmas Üniversitesi(ZKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi´nde tedavi altına alındı.


Dağüstü köyünde oturan dedesi Şaban Korkut´a bayram ziyaretine gelen anne Gülay Korkut ile Demir Madencilik´te operatör olarak çalışan baba Talat Korkut´un iki çocuğundan biri olan 7 yaşındaki Buse, dedesinin evinin önünde köyden arkadaşı olan Onurcan Akdoğan ile oyun oynuyordu. Üç gündür etkili olan yağışlarda toprağın yumuşamasıyla yaklaşık 200 yıllık olduğu belirtilen meşe ağacı, büyük gürültüyle devrildi. Köy kahvehanesinde oturan köylüler, ağacın devrilmesiyle kopan gürültüyü duyarak hemen olay yerine koştu. Buse ve Onurcan´ın ağacın altında kaldığını gören köylüler, küçük çocukları ağacın altından çıkardı. Ağır yaralı olan Onurcan Akdoğan, Zonguldak´a getirilirken yolda yaşamını yitirdi.

Küçük Buse ise köylüler tarafından Çaycuma Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne sevk edilen Buse Korkut, ameliyata alındı. Durumu ağır olan ve bağırsaklarının dışarı çıktığını söyleyen hasta yakınları, hastaneye akın ederek kan vermek için sıraya girdi.


KÖYÜ YASA BOĞDU

Köy kahvehanesini işleten baba Şenol Akdoğan ile anne Nurten Akdoğan´ın 2 çocuğundan biri olan Sipahiler İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Onurcan Akdoğan´ın yaşamını yitirmesi Dağüstü halkını yasa boğdu.

Dağüstü köyü muhtarı Ercan Karakuş, yaşanan üzücü olaydan ötürü bayramlarının zehir olduğunu belirterek, "İki evladımızdan birini yaşanan talihsiz olaydan ötürü kaybettik. Yaklaşık 200 yıllık olan meşe ağacı artık çürümüş. Üç gündür yağan yağmur nedeniyle yumuşayan toprak, ağacı sonunda bıraktı. O sırada da ağacın yanında oynayan Buse ve Onurcan altında kaldı. Onurcan´ın durumu çok ağırdı. Maalesef kurtaramadık. Acımız çok büyük. Şimdi köy halkı olarak Buse için seferber olduk. Gerekli kan için çok sayıda köylümüz hastaneye akın etti. Belediye Başkanlarımız aradı. Herkes Buse´yi yaşatmak için elinden geleni yapıyor. Bayram bize zehir oldu." dedi.


Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi önünde ablasının ameliyattan çıkmasını meraklı gözlerle bekleyen 2 yaşındaki Burcu Korkut, annesinin yanından ayrılmak istemedi.

Öte yandan Zonguldak Atatürk Devlet Hatanesi morgunda yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından Dağüstü köyüne getirilen Onurcan´ın cenazesi, bugün öğle namazının ardından toprağa verildi.

Editör: Pusula Gazetesi