Düzce'de de 7 cumhuriyet savcısı, 6 hakim görevden uzaklaştırıldı. Evlerinde ve ofislerinde arama yapılarak gözaltına alınan hakim ve savcılar, adliyeye çıkartıldı. Hakim ve savcıların adliyeye çıkartılması esnasında polislerin aldığı çevre güvenliği dikkat çekti.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 'Türkiye genelinde hükümeti devirmeye, Anayasal cebren ilgaya teşebbüs etmek' suçundan Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla dün gece Düzce'de hakim ve savcılara yönelik operasyon düzenlendi. 7 cumhuriyet savcısı, 6 hakimin görevden uzaklaştırılmasının ardından 13 hakim ve savcı dünden itibaren süren çalışmalar sonucu gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında cumhuriyet savcıları Atilla Aslan, Zeki Yalçın, Muhammet Toprak, Osman Şanal, Osman Kılıçaslan, Osman Teke, Osman Deniz Şahingöz ile hakimler Öznur Yurdakul, Hacer Kılıçarslan, Murat Şimşek, Canan Demirhan Teke, Mukadder Küçükkaya ve Aylin Şimşek yer aldı.
Hakim ve savcılar sorgularının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince geniş güvenlik önlemleri altında Düzce Adliyesine sevk edildi.
Polis geniş çaplı çevre güvenliği aldığı adliye çevresinde ve emniyet müdürlüğü çevresinde uzun namlulu silahlarla polis ekipleri bekledi.
Diğer taraftan dün gece başlatılan soruşturma çerçevesinde hakim ve savcıların evlerinde ve ofislerinde de detaylı inceleme yapıldı. Bilgisayar kasalarına ve dizüstü bilgisayarlara el konuldu.
Editör: Pusula Gazetesi