Zonguldak, 'Milli İradeye Saygı ve Sahip Çıkma Buluşması'nda Madenci Anıtı'na akın etti. Zonguldak Valiliği tarafından düzenlenen Milli İradeye Saygı ve Sahip Çıkma Buluşması'na binlerce vatandaş katıldı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı buluşmaya; Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın yanı sıra AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, İl Jandarma Komutanı Haluk Selvi, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP'li üyeler, MHP Zonguldak il teşkilatı, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri, maden işçileri ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda, darbe girişimine direnen ve şehit olan vatandaşlar ve güvenlik güçleri için Kuran-ı kerim okunup dualar edildi. Maden işçileri, milli iradeye sahip çıkmak için alana baretleriyle geldi. Darbe girişiminde Zonguldak'ta yaşananları anlatan ve halka dik duruşundan ötürü teşekkür eden Vali Ali Kaban, “Bu alkışların kat be kat artırılmış bir biçimde daha fazlasını size iade ediyorum. Bugün burada ben bu ilin Valisi olarak karşınıza geçip, Milli İrade adına sizin karşınızda konuşuyorsam bunun birinci derece müsebbibi sizler, siz değerli milletimizdir. Bu yaşadığımız, ciğerlerimizi yaralayan olaylarda şehit olan gerek kamu görevlisi gerekse halkımızdan yapılması istenen kötü kalkışmanın engellenmesi için hayatını veren şehitlerimize rahmet diliyorum. Yakınları demiyorum, onlar hepimizin yakınıdır. Hepimize baş sağlığı diliyorum, Allah sabır versin" diye konuştu.


KABAN" DEVLET HER ZAMAN KAZANIR, ÇÜNKÜ ARKASINDA HALK VAR"

Darbe girişimi akşamı yaşadıklarını halkla paylaşan ve her zaman Devletin kazanacağına vurgu yapan Vali Kaban, "Darbe girişiminin yaşandığı akşam konutumda konuklarımla birlikte çay içiyordum. Emniyet Müdürüm hararetle beni aradı. O akşamı sizinle paylaşmak istiyorum. Çok heyecanlıydı, gayet doğal... Benim ömrüm, bu tip siyasal konula üzerine kafa yormakla geçti. Mümkündür, darbeler, isyanlar, müdahaleler olabilir. Bir idareci olarak başka açıdan bunlara hazırız. Kendisinden sakin olmasını ve konutuma gelmesini istedim. Sonra Albayım aradı. Oda dehşete kapılmış. Düşünün, bir Albay'ıjn en çok saygı duyacağı insan olan Genel Kurmay Başkanı'nın, Genel Komutanının adıyla garip garip mesajlar geliyor. O da bana 'Sayın valim ne yapacağız' dedi. Ona söylediğim şuydu; 'Albay'ım bu mesajlar önemli değil, devlet her zaman kazanır. Devlet eninde sonunda kazanır. Sizler de sakin olun, hiç heyecana gerek yok. Devlet kazanır, çünkü arkasında halkı vardır. Devlet kazanır, çünkü arkasında milleti vardır. Kafayı yormayın' dedim. Kendisinden konutuma gelmesini istedim, daha sonra Cumhuriyet Başsavcımız da bize katıldı ve sabaha kadar yaşanan olaylarla ilgili çalıştık. Yanımda olan başta eşim ve konuklarım ilk telefon görüşmemi gerçekleştirdiğimde 'Çok sakin idiniz ama yüzünüz ben beyaz oldu' dediler. Evet, düşüne biliyor musunuz? 2016 yılındayız, bu süreç içerisinde artık darbelerin olmaması gerekiyor. Sükunetini korumaya çalışırken insanımızın, kamu kurumlarının üzerine ateş açıldığını ve şehitlerin olduğunu duyunca sinirlerime hakim olamadım. Bu tahammül edilecek bir şey değildir. Çünkü, bu milletin paralarıyla, bizlere emanet edilen bu millete ve yine bu millet için var olan, kamuya hizmet eden polisimize, güvenlik teşkilatımıza ateş açamazsınız. eğer açarsanız bunun adı ihanet olur. Dileyelim ki ne adına, hangi kutsallık adına olursa olsun insan hayatına kıymaya, kendi milletine kıymaya yönelik böyle bir kalkışma bir daha yaşanmasın. İnşallah da olmayacaktır. Bu her şeyin sonuydu. bundan sonra bir olan, iri olan, diri olan bir Türkiye olarak 21. yüz yılın diğer yüz yıllarına daha umutla bakan bir ülke olarak gireceğiz" açıklamasında bulundu.

DEMİRCİ: "BİZ BU ALANLARDA NÖBET TUTMAK İÇİN DEĞİL, ÖLMEK İÇİN VARIZ"

Maden işçilerinin baretleriyle katıldığı buluşmada konuşan, birlik ve beraberliğe dikkat çeken Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, "Türkiye'de yeni bir tarih yazıyoruz. kötü emellere sahip olanların ülkemizi ele geçirme girişimine halkımız, Cumhur Başkanımız ve Türk halkı olarak hayır dedik. Biz bu alanlarda nöbet tutmak için değil, ölmek için varız. Biz, ülkemizi seviyoruz, memleketimizi seviyoruz. Biz ülkemiz için ölmeye varız, hiç bir şeyden de korkmuyoruz. Ölümüne buradayız" şeklinde konuştu.

" BİRLİKTELİĞİMİZİ, KARDEŞLİĞİMİZİ, DOSTLUĞUMUZU BİZDEN ASLA KİMSE BU GÜNE KADAR ALAMADI VE ALAMAYACAK"

Demokrasiye vurgu yapan CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Bugün demokrasiyi benimsemiş, yürekten inanmış Zonguldaklılarla birlikteyiz. Hiç bir güç, hiç bir şiddet nerden gelirse gelsin, dışarıdan da içeriden de olsa Mustafa Kemal'in çizdiği Misak-ı Milli sınırları içerisindeki herkesin kardeş ve can olduğunu bilmelidir. Emellerine asla muvaffak olamayacaklardır. Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyet, Dünya var olduğu müddetçe indirilemeyecektir. Zonguldaklıların ruhunda bu ruh her zaman vardır. Bunu kimse silemez. Birlikteliğimizi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu bizden asla kimse bu güne kadar alamadı ve alamayacak" ifadelerini kullandı.

"BUNLARI TEMİZLEMEZSEK HALK BİZE HESAP SORAR"

Devletin bütün yapılarında temizlik yapılacağını belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu: Darbe halka sizlere mülki iradeye çarptı. Ne halk eski halk, ne siyasetçiler eski siyasetçiler. ‘Şapkamı alıp giderim’ demeyen bir lider başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Polisimizden Allah razı olsun. Tankları yoktu uçakları yoktu bir silahları vardı. Bir de imanları. Bir de TSK içinde darbecilere pabuç bırakmayan genelkurmay başkanımız, kuvvet komutanlarımız askerlerimiz vardı. İlk defa bu ülkede basının büyük kısmı darbeyi desteklemedi. Halkın yanında oldu. Darbecilere izin vermeyeceğiz. Her alanda bunları temizleyeceğiz. Bunları temizlemezsek halk bize hesap sorar. IŞİD’ın uçağı yok helikopteri yok PKK’nın yok. O astsubay o darbeci generalin alnına sıkmasaydı, bugün bambaşka bir ortamda olacaktık.Askerin boğazı kesildi dediler. Yalan söylediler. Oda TV, Sözcü Gazetesi ve diğerleri ‘askerin kafası kesildi’ diyenler, darbeye destek olanlar hesap verecekler" dedi.

ULUPINAR: " HALKIMIZ TANKLARIN ÖNÜNE YATTI"

bu ülkenin bölünemeyeceğinin dünya tarafından bir kez daha görüldüğünü belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar: “Halkımız tankların önüne yattı. Benim bildiğim kadarıyla Menderes’i asmadan ‘astık’ demişler. Bakmışlar ses seda yok. Asmışlar. Başkomutanımız ‘sokaklara çıkın’ dedi. Çıktınız. TSK içinde hainler var. Bunlar PKK’dan daha alçak, daha tehlikeli. Hristiyanlar bunu yapmadı. Yahudiler bunu yapmadı. Bunlar milletin Meclis’ini bombaladılar. Bu darbe 03.40’ta olacaktı. Ama yakalandılar. Büyük bir temizlik yapılacak. Beldi 30 yılda yapılacak. Bütün dünyaya mesaj oldu. PKK’ya mesaj oldu. Bu ülkeyi bölemeyeceklerini gördüler. O ahlaksızlar helikopter ile Yunanistan'a kaçtılar. Onların yaptığını Yunan yapmaz. Üç siyasi lider Meclis’te şehit cenazesinde, yan yana geldi. Bu milli birlik olduğu sürece kimse bizi yıkamaz. Birliğimizi bozamaz” şeklinde konuştu.

ÖZBAKIR: "ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN BİZİ SİZ KURTARDINIZ"

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır: İktidar ve muhalefet hepimizi tutuklayacaklardı. Allah sizden razı olsun bizi siz kurtardınız. Muhalefetten de Allah razı olsun onlar da kınadılar ve birlik ve beraberlik içerisinde oldular. Bugün burada CHP'li belediye başkanımız var, MHP yöneticileri var. Onlar da bu birlik ve beraberliğin içerisindeler Allah onlardan da razı olsun. Birlik ve beraberlik saygı ve sevgi içerisinde olmalıyız. Bundan sonra bu ülkede darbe olmaz. Sanmayın ki bu darbenin arkasında sadece paraleliler var. Arkasında dış güçler de var. Reisimiz dik durduğundan onu yıkmak istiyorlar. Reis dik duruyor, arkasında biz ve sizler de dik duruyorsunuz ve dik durmaya da devam edecek. Askerimizin büyük bir kesiminin bu işin içinde olmadığını bilmenizi isterim. Askerimize de sahip çıkmalıyız. Adalet teşkilatını da temizleyeceğiz. Adalet elden gitti mi ülke elden gitti demektir. Hepsi temizlenecek. Sıra diğer teşkilatlara da gelecek. Kaç akşamdır buradasınız. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi